[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
咁劉虞都係得廢人啫
你派少量兵引佢出嚟打鳩你,靠陷阱同fd支援打殘佢,打到佢差唔多冇人就強攻
A卡既話
Driver更新到最新
自創
我用劉備捉左幾次夏侯淵之後可以收歸其下,係咪其他都可以?
下 夏侯兄弟都收到 咁無野收唔到架啦
捉過 曹休 曹真 曹彰
俘虜左幾個月忠誠一直係100
高智低統型武將 今鋪真係廢廢地 如陳珪 有言毒 要配合其他將又唔一定出到挑釁又要控兵保住佢 加上呢代兵唔易儲 所以係可以話廢 除非係長開既女將就有用 如才媛
所以決定重玩,玩群雄
一開波冇耐袁紹就重兵攻張楊
見機不可失就去執雞
趙雲都唔駛出
佢已經set好晒防守陣
張任
你滅左劉璋都登唔到佢
194曹賊表示張超陳宮登極都登唔到
火計好撚好用,可以擋人可以燒人
我用張繡賈詡成日靠呢招建奇功
仲有井欄衝車傷睇智力,但好似得下邳先有衝車井欄之書
上級英雄集結孫堅,253年劉備犯我江夏,劉備大將關羽趙雲揮軍直進,老將黃蓋程普拒敵於城外。 兩軍交戰正酣,趙雲單騎引戰,老將程普執鐵脊蛇矛拍馬迎歒,不一回合,趙雲刺程普於馬下,殺程普並奪其蛇矛。

屌你老母呀趙雲,我同你不共戴天!

又發現有Bug,運輸去目的地,如果個城爆咗容量,多餘嘅資源(金、糧、兵)全部人間蒸發
小同中城幾多會爆
小城 5萬兵 10萬糧
中城 7萬兵 15萬糧
大城 20萬糧
(好似係)
小城 5萬兵 10萬糧
中城 7萬兵 20萬糧
大城 10萬兵 30萬糧
巨城 15萬兵 40萬糧 or 50萬糧?
你啱

都市最大值

金 兵糧 兵力 傷兵 耐久
小 50000 100000 50000 50000 2000
中 100000 200000 70000 70000 3000
大 150000 300000 100000 100000 4000
巨 200000 400000 150000 150000 5000
正常 唔係bug來
其實手動戰法點用?
玩左差不多十年,右邊四個位掛左四個武將,一次都未用過
點解唔係運返去出發地
出戰 等個圈儲滿1 個cycle就可以點咩技囉 有咩咁難用
點會咁好死
次次都好似自動出,不論有無click 落果個圓圈度
個系統on9嫁
我運2萬兵5萬糧,因為座城無糧
我嗰2萬兵帶住5萬糧餓撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞