[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
蔡瑁條L樣好25
其實三國志一向都係錢重要過糧,因為可以買糧。
今集我都係主打錢。但都有缺點,因為商人真係唔係turn turn嚮度
炒開糧
正常 = 10:40 / 10:50,一見10:20 就大手賣,10:70 / 10:80 就all in

買賣糧都係click 到嘔泡,又無得一野揀晒D 人去買
小沛係咪出左名叛徒多
之前曹操勢力比孫權打,破城之際比韓遂搞獨立
曹操收服無耐,又到夏侯霸獨立
要叫多幾個去搵,頭幾個有時會係搵到戰法書
我忍你.....
11介面真係好好多
開左局反董曹操,頂到第一波就可以發生火燒洛陽跟住派隊錐行霸左虎牢關就得,仲不停有人送錢俾我洗
搵到斬蛇刀+10武俾許禇當趙雲咁用
如果唔發生歷史事件應該難玩d
有啲掛住三國志11嘅決戰爭霸模式
你忘記左董卓同丁原既下場嗎
閉嘴 大耳毛
今日終於收左曹操皮
條仆街俾人四面夾攻都要打我襄陽
俾袁尚食埋長安,我食上庸,孫權食新野,風水輪流轉,到佢死守返張繡一開始嘅宛
以前成日懷柔搞鳩我,今日連糧都冇錢出

本身佢成2萬幾人,張遼趙雲徐晃精英雲集,我諗住等袁尚消耗佢精力再執雞,點知我用張繡佔地嗰陣佢竟然放臧霸追殺
1000輕騎咁就冇左,不過我用返附近魏延開技打返佢2000

打到一半俾佢走甩左,全個上庸二萬終極決戰
賈詡7000井欄,甘寧6000長蛇,蘇飛3000弓,搭埋張繡又1000鋒矢,搭埋5000之前魏延
好彩對面冇出趙雲,張遼12500 夏候淵3500,唔係我就面要返轉頭
放個火陷阱,再封佢後路,咁就搞掂張遼,夏候淵打到一半就撤退

之後宛得返8千幾人,袁尚派關羽同張春華過黎搶埋一份,佢地又吸左曹操派5000兵出去,俾我輕取宛城

打完再食埋佢啲人,我淨係吸到60幾個人,其餘俾孫權袁尚吸左
曹操喺出面帶兵俾佢走甩去左跟馬騰,我放走佢大婆去搵佢
不過其他人都冇所謂,我只要攞今集真正嘅魔王趙雲

已經破局
消息一出 無咩心情玩 等佢更新
有冇人試過玩到咁上下AI 完全唔出兵

我用曹操194玩咗4年滅咗呂、劉、袁術、李傕,但係其他人儲住好多兵完全唔打,袁紹公孫之前打過但停曬,孫家仲未打建業,我已經有二虎。
其實都係改左啲影響節奏同調兵遣將時嘅小問題,本體機制都係咁
反而單挑機率同文官俾人陣斬冇話改
睇黎係特登咁設計
你出既兵力≥城既兵力+武將強度比較 佢就唔會出兵守
我差一座城, 1萬經上LV10
可以點樣升? 除左睇咸書
係佢地之間都唔打
佢地D城都二三萬兵
有無出反玩家聯盟?
點解呂綺玲咁低武力既,8宇頭都無
今代削左D女將 向正史拉攏
好心啲女魅力就高啲喇,有咩理由揾班仔去登用人有效過揾班女去
可唔可以整個自動學習,一本一本禁好on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞