[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
再睇真啲原來張角三兄弟個性「幻術」係三格內降敵人士氣,唔怪得咁易去到零
文醜真係垃圾
有冇人好鍾意當年果個軍師制霸mode
想知ps4版點樣拉遠拉近個地圖?
L1+右菇
吊,見曹操漢中出晒兵得返7000,諗住喺上庸爬山偷雞,點知又慢又扣士氣,最後甘寧成隊12000走唔切比佢回防俘擄左
唉黃巾何進好難打
我玩孫堅係咁比佢禁住黎砌
d勁人又去哂佢到
漢中去邊都耐
你肯等多三兩round先攻佢實回唔切
你甘寧有蛇行喺上庸入去應該唔難
但12000兵攻7000城會唔會太大貪...
蛇行攻城咁廢
無咩邊個陣形攻城係勁 用衝車啦
真係唔明點解孫堅得兩星
南方又勁少人才
可以趁何進打佢個陣偷小沛 北海都可能得 同埋攞埋吉左既廣陵 孫堅應該點都係要攞徐州先 之後就向南
佢本身有兩萬人,孫堅4個老屎忽都打得,仲互相支援,武將質素其實唔差過何進,對面真係有威脅嘅得漢末三傑曹操袁紹張郃
係煩在點唔俾何進坐大
霸城搶錢搶糧運返下邳,狂徵兵死守,趁佢同黃巾打到咁上下,棄盟攻陳留>虎牢關>洛陽,轉移陣地,奉天子以令不臣
袁術身邊啲人都講過,孫堅若得洛陽就再冇人制止到呢隻猛虎,調返轉講做孫堅,得洛陽就得天下
不過我冇試過,9up only
車公近排都有玩三國志
想問下關羽有病點搞,而家好似5十幾歲
等死
軍中有人識醫術,會有提案幫有病嘅人治病
我試過張魯係咁提案醫人,徐榮本身192年死,差唔多咁上下年份都有講自己就死,佢病完又醫又病又醫頂到200年
送醫術書又可以頂幾年
搵華 陀
我其實已經食左北海小沛𣾴陽平原
壽春到盧江同右下都食哂
但何進收左好多勁人又多兵
而家係守得住但又攻唔出去
最斃我嗰到個何進又趙雲馬超呂布張郃
點樣攻關最有效
好睇運氣 我負碌登到趙雲 所以之後都反9何進
而家打到何進入埋蜀
想問係steam 買三國志,426同612既分別在於張季票?值唔值得買?
買咗季(貴)票版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞