[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
試左一晚終於俾我站穩陣腳
Load返半年前個save,送晒我把弓同的盧俾孫權,執返條命同孫權結盟24個月,軍師話有名品探索真係要去搵,慳返嗰一千蚊真係救到命
劉表同我一樣諗法又孫權結盟,都唔撚make sense,劉表黃祖殺左你老豆喎

咁啱劉表蔡瑁得5000兵又叛變,張繡胡車兒賈詡三兄弟即刻帶9000兵出發,雖然攞唔到呢個二五仔水軍,不過我主要係攞入面有個張羨識招募
有兩人招募,呢兩年來每次出千幾兵,計到百位數嘅日子終於可以講再見
曹操完全失守冇左青州洛陽,許昌一帶做絞肉機,但都要派兵嚟攪我
諗住呂布+張遼萬五兵食硬周瑜一萬
結果單挑贏左一次都仲係比佢屈死
都督真係好撚勁
有咩勁 都督
純粹比佢一揪二仲要捉走埋呂布
棄新野就冇埋江夏架LA WO...孫權條廢鳩守唔住廬江...
周有咩技可以贏到呂張兩個人
放2 次技 唯一解釋
覺唔覺單挑俘虜機率好高
啱啱派徐晃同另外兩隊去打鄴城
佢本來30000兵
之後派咗3隊出嚟打我
之後我另外兩隊比佢引走咗斷咗補給
諗住收皮點知徐晃連續單挑沮授同辛評直接俘虜埋
之後又同張郃單挑
第一次贏佢佢受傷
第二次又俘虜埋
最後救得返另外兩隊推爆咗鄴城
張繡隊冧左曹操個仔咪又係無事緊係同盟啦
我淨係知單挑機率真係高 輸左易比人捉正常
其實呢代係咪得呂布同蜀國嗰班有獨立模組
好多名將都係卒仔樣
岩岩玩到劉表GG完
再搶埋襄陽、江陵、永安 諗住養兵反攻
點知孫權搞個反曹聯盟,心諗正喎
點知自己送兵打廣陵打唔入,俾曹操反攻爆埋建業
甘寧有 不過算啦 暗恥喎
去無雙借幾個模組咪算
佢啲卒仔樣模組都係真38啲大眾臉模組嚟
單挑Setting 真心戇鳩,同一Round 可以挑兩次唔同人
調返轉頭,如果我用孫權,係咪應該一開波打爆劉備先
正常都係 劉備手下勁人多 收左就統一
唔係太明個包圍招降點觸發,有無大佬可以解釋下
就係冇得和,曹操同我十冤九仇咁,係都要整死我為止
不過佢自己都就死,我搵啱機會就送佢一程,已經諗緊留佢喺身邊好,定送佢落去一家團聚
我冇理佢住,對付緊劉表,吸收到佢班𡃁就成個荊州食晒
本身劉表有甘寧黃忠好難搞,點知甘寧突然喺江夏獨立,我又派張繡三兄弟去收服佢
甘寧野戰招技好撚痛,佢同佢個fd蘇飛屈喺城入面又識放齊射,一下死千幾人,張繡俾佢出城單挑差啲命都冇
我喺江夏城前面又放火又夾擊先打退佢,對付佢嗰一萬人,我前後用左2萬人死剩8千
不過攞左甘寧蘇飛佢兩個都好抵,魏延牛金加埋佢兩個,進攻防守力都有齊,張繡胡車兒終於可以抖下
攻陷洛陽之後,搜索到司馬一家,已升官+忠誠100,但司馬懿突然比曹操撬走左
先都試過呂布自己走嚟見工
過一排就返去搵義父丁原
之後丁原未死佢就叛變咗去劉焉
跟住我攻緊佢座城之際佢無啦啦獨立
諗緊load唔load save救返呂布
定放佢去何進到等獨立
呂布今集D缺點太多,無咁必要
平民工作室比5伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞