[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
搞唔掂棄左,再開既話應該一開始趁曹操未打自己就結盟左先,之後再結盟袁紹
同盟晒2個就可以打漢中
我想問我成日某個旬成班(唔係一兩個)手下忠誠大跌,係中咗人離間定自己做咗d缺德嘢(比如說搞鳩友好度高的君主)?
311之後就冇再玩過
見今集似311買左黎玩
有返11既感覺

194 孫策 上級(遊玩時數24/ 3年9個月)
已穩佔江東
張昭軍團2 建業 吳 會稽 支援前線
準備先滅士變 同劉璋交好
然後北上滅劉表霸荊州
休養生息 先再打算入蜀定北上

今集簡化左兵種做陣型咁
魚鱗 攻防平衡
鋒矢 感覺似騎兵
雁行=弓兵隊 攻城都唔錯
方圓 高防 配埋堅守鐵壁 硬到仆街
鶴翼 唔知作用係邊
長蛇 好似為左蜀國而設 有冇人實測過?
錐行 似乎為戰術而設 後期俾廢將帶小隊斷人糧

Btw,
1. D府俾人霸左就變返晒1lv
2. 井蘭/投石係做乜鳩 要痴埋座城打
原本隻game唔預你手動戰法架啦 手動根本屈機 本身D電腦又唔係勁
相性同主義差太遠會咁
冇喎師兄,你地係點補充啲兵的?
一開波我有試過親善,曹操唔受所以先南避荊州
三條粉皮靠一開波嗰萬八人去屌爆劉表
有條用條河頂住唔俾人上岸,大部分戰法都開唔到同冇單挑,易守好多
D府比人霸左邊有變返lv1 最起碼我無 偷左人塊地仲會保留lv除非塊地根本無升過
鶴翼係用來塗色用 當你唔夠兵果時用 係廢廢地 不過睇時機
想知關既屯兵上限
1.每月留大筆錢徵兵 2.好彩提案
係呢 聽平民D聲氣係feel到佢對暗恥定價不滿再加上同歐美果D比一比 唔5 星就奇 不過如果唔同人比 我會比2-3星伏 因為而家來講遊戲性太少(唔排除有mod 有修改加多遊戲性) 唔值呢個價 不過暗恥呢D作為三國fans都係補一次票就算 叫係比左咁多年既快樂我
呢個都係既 今次算係有番士氣同人口 呢個好緊要
貼吧有人po左 今代錢糧 係5:1 所以係發展錢好 真係要修改 /民間自發 改番4:3 / 3:2
5萬
長蛇同錐行好似
都係快速斷人後路同包圍佔領用
不過要睇地型
出征時可以分別睇下邊個陣行得快d(行軍日數少d)
邊度睇番來?

個府商業升到lv3 俾人霸左再佔返變左lv1
可以觀望下既 首發係咁 而家都fix左D人唔like既野 靠我地呢D敢死隊又唔係話真係廢到玩唔到
咁我真係唔知你點解會咁 可能我地玩緊兩個遊戲
今集自由度係的確小過11 但塗色玩法呢個我就buy既 同埋今集初期都叫有D挑戰性既
同埋你要睇埋steam玩左10 個鐘果D都係有6 成正評
207劉備,收完荊北再幫孫權守埋建業
儲左7萬兵諗住硬攻許昌
點知打左半年都未掂到個城
睇黎都係要係宛果面入手
做乜9隻100智郭嘉話陳留有將才
但係我用隻荀彧去搵都話機會唔大
已經100政治+人脈+眼光喇wo
軍師9upper提案招人算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞