[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
張肥嗰日飲到pair pair fu出戰
城市獨立有冇得防,兩個城都有一個獨,真係
加忠誠 即係獎賞封宮送禮
想問下點樣攻城可以唔入城?
要估用幾耐爆城減少人攻?
次次一堆人沖入去唔夠糧
點原地 接近座城既時候點敵接近攻擊
屌曹賊老母 上級三顧草廬 玩劉備 都預咗係咁俾人打 辛辛苦苦偷到啲細城 一個懷柔就無撚咗 又唔夠軍糧出去打返返嚟 又唔夠錢 有無巴打教下路可以點防止懷柔 同埋一開波新野應該發展商業定農業
同埋今集內政真係好撚on9 完全無可玩性 可能我唔識玩啦
呢個劇本無得種田架直接打下面啦
你有自動save其實好易就到
仲有直接驅逐
玩完中級190劉備,試左上級黃巾
真係唔可以俾班𡃁得閒,一得閒坐喺城入面就係咁俾人煽動獨立,仲有關張一開單挑就等睇死人
不過意外地班黃巾垃圾又幾打得,程遠志高昇卞喜呢啲俾人一刀秒嘅二打六變晒二線尾武將,孫觀臧霸呢班二線武將都單挑得贏
唔駛一年就打到何進得返長安,不過大城又多人才,個個月爆到差唔多3千兵,再滅埋佢殺晒曹操袁紹佢哋應該就破到局,剩低劉虞董卓丁原嗰班,雖然都有勁人不過佢哋個城太細,點都追黃巾唔到

意外唔係好難打,不過打到洛陽推翻靈帝竟然冇劇情
其實今集小勢力究竟點打...
同埋其實部隊數值係咪主要睇統率?
我周泰都比黃忠單挑俘虜咗
最後反勝為敗攻唔到襄陽
Save load
諗住霸王硬上弓一野攻爆何進座城 , 打到就黎搞掂
屌你個老尾仲係黃巾兵既太史慈 , 係對面岸都狗沖落黎執我死雞
建業萬幾兵,我打到樓下都唔出兵打,點搞
我打中級都俾人輪,算吧啦
南下攞荊州曹操都係追住你黎打
我堅持左成個星期都頂唔順,開漢中黎玩算
見個steam 話最新driver work
手多多up 完 都係fail
AMD 黑驚
呢個好笑
我試過用劉備驅逐張飛佢話痴線
唔想答你 有人問過 自己追po
今集值唔值得買, 全戰系列個個都話好玩但佢個玩法唔太慣, 不過STEAM75折
三國志我就10同11都好鍾意 (鍾意10多D 之前有巴打話可以買13)
大家點睇, 14值唔值得呢個系列FANS買, 13又係咪好玩過10?
值得既 如果往後有sire同mod但一定唔值呢個價 每個人心目中都有唔同三國志 光榮做果D唔係岩每個人既 想玩就pay啦 唔好等
開個新save 上級三顧草蘆劉備
可以點樣向上攻曹操
完全儲唔到糧
擋左幾波曹軍 捉一個殺一個
曹仁 夏侯惇 張郃都已經斬左 先發現自己2萬幾兵 1000糧都冇
張郃都唔要?
諗住斬幾個曹軍勁人先
佢兵海過黎都唔洗怕
有冇玩過10, 13值唔值入 夾夾埋埋好撚貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞