[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
同埋想查詢下城市既金糧上限係幾多
留佢喺身邊囉,又唔會好似董卓咁俾佢殺
出征後同人打,死剩好少兵,咁我點樣補充啲兵俾佢?一定要撒退返出發城市再由頭出征過?

有冇得去最近的地區補充?
有冇得合併兩隊?

唔識玩
其實呂布嗰個性有咩用?
睇下提案有冇得補
我捉咗佢即斬,養唔熟
糧 大城30萬 中城20萬 細城應該10萬卦
金就唔知
破左局只剩平推係悶、啲訊息係咁彈出黎阻住晒好on9冇錯
不過前期你冇乜資源搞計謀登庸、後期有軍團AI幫你,其實節奏係ok

不過隻game其實係有微操作
只係好似個game評佬咁玩,用自創神將再收埋趙雲關羽當然唔駛
對付佢哋先要有操作,用佢哋係唔駛

如果係鍾意用勁人屈機,扮晒有操作咁自我感覺良好
佢個game評係啱用嘅
飛將無視ZOC,唔怕俾人包圍
不過佢會鳩打人、中計謀回復會俾其他人耐、本身係弱智
同佢面對面打會好難對付,不過要撚化佢都好簡單,例如曹操只帶一個混亂就收佢皮
我自己玩開11 既 感覺唔差 但一定唔值呢個價 暗恥有好多野都無fix好就賣比人
10>13 rpg來講
14 係值fans買既 因為係9同11 向 其實無平民講咁伏 佢之所以比5星係因為$既問題
我都覺得佢個評論唔太fair.
淨係切糧道,起野卡位都有操作。
十日斷一次就係比你微操。

同埋內政,其實okay啦。
唔通好似以前咁click到手抽筯叫好咩....
以前咪又係農商,徵兵咁禁
呂布D人好勁 高順張遼8000人秘左我1萬幾
11 真係click到想死 係中後期 不過咁變唔係唔好 但最少都加番D玩法喔 而家就係玩法太少
佢有d細位設計得幾好
一輸單挑士氣一跌,過萬人都可以一野蒸發
一來增加戰場不確定性,無咁悶
二來符合返三國志世界一騎討的重要性,有機會可以以少勝多
睇過條友玩,用自創武將開波,又好似唔知戰法其實可以自控,去到最後期代代三國志都係click 進行等回合過架啦,不過認同係行軍太慢、破城軍糧設定唔合理同應該要比玩家結義同結婚,條友似係玩開武將制唔鍾意君主制,隻game 唔算好好,但未至於好伏
趙雲真係冇撚解,唔中任何物殊狀態、無敵單挑、捉唔到
我淨係敢匿喺城入面cut佢糧等佢走,襄陽俾佢圍左兩次,就快變空城

我係好彩搵到登到魏延同司馬芝,之後都係靠推舉,但就係咁冇晒錢
賈詡算好都有7成中,唔得真係同你講唔得
用孔伷嚴白虎嗰啲都唔知點生存
【広報スタッフ】
1月30日にDLCとアップデートを予定しています。
DLCでは、王翦、孟嘗君、霍去病など名だたる古武将29名を配信します。アップデートでは、機能拡張や調整、不具合の修正などを行います。

・探索失敗時と金発見時の演出で台詞をカットし、ログのみに
・AIによる要所(君主か後漢皇帝がいる拠点)の防衛を強化
・太守任命時の武将選出順を官職、仕官年数、忠誠を優先するように
・その他不具合の修正
玩過11同13
今集個戰鬥系統勁悶
11都有得控下武將玩下戰法 13有得入去戰鬥畫面控兵
內政又係乜都自動化
我個愛將胡車兒終於唔洗俾新黎嘅騎住,可以做太守
今集係有得控
不過㨂完指令係同時行動
戰法滿cd會自動放
早期你可以只帶一招去控制佢放邊招
後期手動放完全屈機
得咁少UPDATE
不過有改太守, 好過冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞