[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
吳下阿蒙
做撚錯嘢
打山旮旯真係唔好帶攻城兵器
同時打漢中同零陵,上庸去漢中寫話要100日,桂陵去零陵話要80日,實際係要2倍以上時間
每邊1萬5士兵,係咁等架井欄過去城池再打埋用左成年時間,3萬士兵鳩行一年就咁食窮左張繡嘅糧草,仲要成個荊南同漢中都係垃圾地方
關羽為左荊南四郡啲咁嘅窮撚地方俾人捅屎忽真係好on9
放棄入蜀啦,搞得黎孫權都死左
今集智力型玩家打兵有咩大用?
係咪都係用雁行係後面出技

正面打又驚比人單挑 但冇得手動出技又變得好雞肋
第一日就DL
不過呢一兩日先開始玩
189劉備有無機7月啱啱好偷雞搶到洛陽?
要計到好準
董肥又成日出左去
但係洛陽會變小城
仲要俾人圍屌
1. 委任左軍團之後就獎勵唔到軍團啲武將加唔到忠誠,呢樣好on9 ,多數因為咁比人策反到個太守獨立

2. 唔識點樣可以打關,啲關好撚硬有無大佬教教

3. 係咪同時敵對幾個勢力就會比人組反XX聯盟針對

4. 點先起到城塞同”拗”(我唔識打個個字,)
軍團武將我發現會自己加忠誠
破城後有得set隊兵唔入城?
打關用衝車慢慢頂
一係派少量人喺個關前面鳩遊引佢出黎,人數減到咁上下用井欄雁行強攻殺晒啲人
仲有樣最攞命既

攻城個陣有得用火計,但次資放完火就on99咁企左係城邊
有無辦法set到火計完識自己繼續攻城
有啊請爬文
簡單講係臨破城指令部隊唔好再打城,企起原地待命
指令個到較做敵接近時:攻擊?
1.山高皇帝遠,所以最好整好曬忠誠問題先整軍團
2.有人用衝車,有人用井欄,我就睇關個兵數有幾多
低過5000就井欄,高過就打其他地方先因為用衝車有可能唔夠硬俾關d兵射死曬
3 係,所以個製作人都有講唔好亂開戰線
4 呢個有d複雜,要去"施政"個到安排武將,岩同城塞好似係"計謀"個行高過lv5先起得。咁點樣先高過lv5呢?就要睇下你班武將有幾多人識建設,識建設既lv 幾,加埋高過lv5
如果都唔明可以search攻略"施政"就得

D 關,劉璋條戇鳩 派十幾隊人排隊送頭
我D兵就一個一個咁扣
又唔係咁講
派1000蛇行入去續個城留條腳毛
扔啲廢將入去種下田招下兵都好
d ai真係弱智,委任左個軍團,有海量錢糧,但係佢行軍都可以唔夠糧減士氣,做乜9
我pc 版一播動畫就黑mon 有冇人都係咁?
廢將搶府搞人重要過勁將互揪
反董用公孫瓚要點先搵到趙雲?
屌 得個廢軍師搜索冇次成功 得百幾二百蚊執下
反董聯盟完咗話我冇貢獻 笑撚咗
搵唔到嫁喇,一定係俾韓x 登用
冇神將都唔知點攻出去 又冇攻城兵器
袁紹又on99喺度儲兵唔打劉虞,想執雞都唔得
又未去到全部90
趙雲喺常山
常山屬於鄴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞