[PC/PS4] 三國志14 (4)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
暫時feel唔到上級同中級分別係邊,好似差唔多
一開波霸多2個小城先,東西各一
兩面都起箭塔同障礙物,有錢盡留黎買糧,唔好晒錢獎賞
多數曹會兩面攻埋黎,用趙雲陳到諸葛亮,諸葛亮手動技,多數時間可以無損瓦解
一路頂到劉表GG,我記得我個陣係得返幾千糧,劉關張向南推,趙雲陳到諸葛亮繼續守,呢到留意要同孫權鬥快
反董中級曹操
連攜好勁
12000兵頂到董卓 15000、華雄12000、魏越10000、董璜6000
steam?
應唔應該棄新野
棄左又過唔返河,唔棄又無限兵
我未敢玩上級住.....
我中級孫策己經覺得好難打....打到咁上下N面受敵....
對面錢又唔收。全部都外交險惡狀態。

依家靠尻守城。搏捉人地武將斬尻佢地去下降對面實力。
瘋狂防守斷糧道。用箭塔吸火力。然後知道佢會點行。嚮後面cut佢糧道再打。
一邊就劉備,一邊就曹操。一邊就唔知劉乜....
依家諗住打爆左劉乜先,向下發展。食埋士shit之後再諗....

中級都咁難打...
11好似會由副將接左隊兵?
但我又唔敢打曹操或劉備。
一打曹操。就變成上面曹操,左邊劉表,右邊袁術。
但係我如果打劉備就會變成,上面曹操,右面劉備,左邊袁術。
最衰係袁術有呂布....

同埋我發覺今集運兵好唔方便....
你一個城運去另一個城。如果你距離遠。你唔夠軍糧就收皮.....
但暫時只係斬撚左曹仁.....
劉關張三條友捉唔到
不過好彩我果邊多強將。
己經有孫策,孫權,太屎遲,周泰,黃忠,周瑜重有韓當果班友
笑撚死我,孫權打緊曹操,個城就快攻陷,韓遂突然搞獨立,結果附近全部部隊混亂

三顧茅廬 上級
決定入蜀先再統一,等搞掂曹孫之後應該搞唔掂劉璋
想問下過河後點解次次都話被人cut左補給線?次次要搵個人企係河度??
搵搬運工
無上岸佔府? 呢個我都覺 要keep住睇先知咩事
會快1/3時間
有佔呀。但次次一過河冇啦啦就話被cut糧線
明白。thx
今集207劉備應該係咁多集最難
有5座城都推唔返轉頭
我冇棄到
留返趙陳孔明3個夠守,係有時要夾返岩D時間,例如打緊西面,但係東面就到
咁就是但搵D關興劉封頂住ZIP時間,之後等個3件打完西面就返東面咁
岩岩挑戰左一次上級失敗,有武關宛上庸,同盟左袁紹,我覺得失敗既主因係曹操條撚屌有趙雲,直衝過黎根本屈機
跟住而家SL到好遠,諗住搏下同盟埋曹操跟住打漢中
登用D人完全登唔到,賈詡冇100智真係勁大影響,探索又搵唔到+智既野
我都覺得唔應該棄
我懶運糧守襄陽江夏發覺中伏,而家想推返新野推唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞