點樣先可以解決處女情意結?

521 回覆
30 Like 170 Dislike
遺忘其實一 d 都唔誇張
不過都要你跳得出個情意結先會知
有情意結就係無限放大呢件事...
但又唔可以自欺欺人
依個結點都唔會解到
不停換女朋友係其中嘅方法
你要了解自己點解會有處女情意結
好似我咁, 我就唔中意條女比第二個屌過, 唔中意食二手西
但係我了解到我改變唔到條女留唔留個處比我
我只係可以改變我自己對食二手西嘅睇法
而我發現只要唔再將屌女當作係一件好特別嘅事, 當作係一件平常事
得失心唔重就唔會再咁睇重處唔處女
不停屌新女就係令屌女變做平常事嘅方法
要學識與結共處
幾有用,不過唔係個個都想屌好多女
有班係假膠亂咁UP
但為數不少係真心覺得處女無技巧
而呢班人係有性無愛都OK
代表佢真係好在意自己無左個處
其實佢都係有處女情意結
我既立場就係
點解要走出?
呢個價值觀根本無問題
你地係要將佢污名化
我緊係反對啦
我唔係話你
我話佢地
竟然諗到去靠遺忘黎解決非處呢個問題
幾咁悲哀
咁點解唔一開始就守好貞操
慢慢搵個終身對象
我覺得條片講得好差

https://www.zhihu.com/question/29570644

唔介意殘體字可以睇下呢個知乎入面既回應同comment
或者可以睇下dcard ptt既人點睇呢樣野
條片既野其實好小人會咁諗
大部分人有處男處女情結係第二個原因
Thank you!
睇咗少少PTT上面嘅嘢
都幾認同

其實我從來都覺得有處女情意結冇問題
都係好普通嘅擇偶條件

問題係在於有處女情意結嘅人要走去同個非處拍拖,之後又要嫌棄人非處
咁點解一開始要同人地一齊?
你話嗰樣嘢改變得到都還好... 即係例如錢、樣貌
但處呢樣嘢冇得時光倒流改變...
即係要成世都嫌棄自己伴侶?
話唔想記起感覺會合理過唔記得左
佢哋覺得痛苦咪要走出囉
因為太後悔,索性話自己冇後悔過
我冇down 個apps睇唔晒,第二個原因係乜?
破左冇得變返處,所以只可以唔開始或者要另一方改變

其實開始左,非處都可以靠自己去令對方內心更舒服
例如唔好逼對方唔介意
所以我覺得最好明知自己有處女情意結就唔好同非處一齊啦...
何必令雙方都痛苦?

咁當然一齊咗之後先知就冇辦法了...
但既然自己知道自己咁介意呢樣嘢
我覺得就有責任喺一齊之前問清楚

就好似假設有個女仔鐘意有錢人
咁最好揀返個有錢人啦
唔好同個窮人一齊咗之後就日日怨佢窮
從源頭開始制止痛苦一定係最好

如果開始左就要盡力令結局美好
講到咁撚把炮 咁你咪揾囉 係到叫春有撚用阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞