點樣先可以解決處女情意結?

521 回覆
30 Like 170 Dislike
總有人不甘放棄,用個人渺小的力量抵抗社會
佢覺得回應左但我地唔啱聽
咁討論就緊我回你你又回返我,咁我認同就同你講你啱,有唔同意見又回返你,咁又要比你話聽唔入耳
唔可以唔同意嘅話我去睇書好過啦,上乜討論區
幸福又真係唔會開po曬
不幸原來係常態
佢地同時會敵視想要處嘅人,覺得比人話係公廁
好典型嘅投射心理
要去到病態遺忘喎,我哋討論常態
你都覺得我哋係聽唔入耳?

你知道我哋立場,意見唔同就預左,所以你咪想提出意見黎說服我哋,咁我哋嘅立場亦唔係一朝一夕,亦想說服你,所以咪回應返你

原來係你眼中,咁就叫聽唔入耳
我唔係話緊你
講緊另外o個個態度好惡 d 理論又無 evidence support 揀 d 對自己有利既點黎覆同埋人身攻擊o個個

同埋係樓主開 po 想解決佢既情意結
我既目的係比 option 佢揀
唔係想說服你地呢 d 已經揀好左立場既人
其實唔使入黎睇我地講咩丫

如果我一直開 d 新既 idea,而o個個人一直 ban
又唔比 d 新既 option
咁點樣可以比樓主、或者心大心細既人有機會走出呢?
我討論既係遺忘既可能性
係回應緊佢話無可能忘記
同埋病態係講緊幾種症狀、幾耐既時期裡面出現
做成個人生理同心理上既困擾而去求醫得到診症

你遺忘左個 ex 之後既人生過得開開心心
咁樣既遺忘唔算係病態
係無問題

利申 讀o個科
我冇話佢地係垃圾。。。我意思係處呢家野冇咗就冇咗,唔可能話唔知點樣沖個涼又變返處咁解咋
我都希望有好嘅討論態度

一直ban都係好嘅示範,信念可以錯可以改
而且我都有比建議
另一半都同佢一齊遺忘係冇問題
問題係非處第一身遺忘ex同另一半陪佢遺忘佢ex有唔同
人生一次機會真係要好好珍惜,唔好為左安慰自己而睇輕
絲打你真係有心
好欣賞你
唔係好明你意思
你意思係就算非處自己忘記咗,
非處個現任都唔會忘記到?
但非處個現任唔識非處個ex㗎喎
定係你意思係非處個ex唔會忘記到個非處?
我主要係講,靠遺忘黎解決問題唔容易

佢提到非處忘記左前度活得開開心心,但依家介意嘅係處女情意結個位,佢唔會咁有堅心去遺忘,有印象就會有介意
「佢唔會咁有堅心去遺忘」嘅呢個「佢」係指非處個現任?定係指個非處?
你地講既野睇到我頭都大,其實真係冇解決方法
一係分手,一係習慣
https://youtu.be/JIFKyw6AwzM
呢段片講得好好,我地真係唔洗嘈
原來係完美強迫症既問題
非處現任,有處女情意結個個
邊條路好啲?
未知道啊,可能隨時間會慢慢淡化
我都唔知點解要介意,知道唔介意就會開心好多
但就係諗到會唔開心
仲可以係自戀或者係傳統保守
多了解自己就有希望解決問題

片段只係教非處小心揀有處女情意結的人
不過你知多啲其他人對你的想法都有用
咁所以即係話就算非處遺忘咗前度,現任都一樣唔會遺忘得到非處已經唔係處女呢個事實?

咁係呀,當然冇辦法遺忘
但我以為你知道咗個非處根本唔掛念個ex,你地會容易啲接受添
所以到頭來非處有冇掛住個ex其實都係冇分別/冇影響?
你到死前一刻應該都唔會介意,但你都要捱過呢段時間先

最重要係唔好呃自己,介意就介意,又唔係可恥,只不過你要有方法面對
有少少唔同嘅,你要明有得處女情意結嘅人諗野都冇咁簡單

非處唔掛念前度,係接受到呀
不過唔好講到遺忘左咁誇張

知道非處唔掛念前度會舒服,但又至於去到冇事發生過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞