[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
中學開始同肌研用左成十枝都有⋯ 用到勁悶
想問絲打你係邊買dmc我去台灣藥妝問佢地都話無賣
我嚮香港carousell度買咋
Muji 真心又平又好用
又平又大支
加埋個泵頭冇得輸
Ad+ 2號勁好用
有鎮靜作用,同埋塊臉會Smooth啲軟熟啲
我都用緊muji!濕敷同抹都正 完全唔心痛 濕敷完上妝會貼啲
想知有無人有用sabon body lotion ?
印度神泥都唔錯
Thayers non alcoholic 個支幾好用
Hktvmall應該有
感謝絲打只識kajieri一個
佢冇YouTube channel架
不過有d牌子會po佢教化妝嘅片
又有日本youtuber請佢上自己個channel教學
不過我諗加埋加埋都係得7-8條片
但會真係學到野
平時想睇多d佢嘅妝就得ig/日雜啦
平時用緊Thayers玫瑰味,冇酒精,幾好聞,不過不失
啱啱用完支城野醫生,deep clean完先會用,一星期用一兩次到
仲有支雪肌精,聽講美白有感,一星期會濕敷兩三次

其實仲有支資生堂艷容露,係台妹朋友推薦話生豆豆時敷好有用,好平買咗支試下,但好少生豆豆好少用
我Wishh!上佢官網買 $98 225g
不過唔買夠指定金額送貨嘅話要分店拎,而佢啲分店好少
用緊花水 第6枝 皮膚穩定左 主要用永久花大馬士革兩溝

感覺淨靠化妝水/爽膚水唔會有太大功能
有無諗過用下菇水/流金水咁

個palette
用菇水
其實一直覺得爽膚水都唔洗期望有咩功效
用完唔生野,又唔阻後面吸收都okay
用菇水係貪佢好聞同快吸收,夜晚落完妝再用棉花加菇水清潔下塊面,無污糟野塊面都少啲問題
黎緊想試下clinique支潔膚水
諗住買胭脂
Sasa果度支藍色法國玫瑰水好正 不過睇完就好走 hktvmall 仲抵買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞