[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
用過兩支主要係鼻同鼻兩側有毛孔
感覺上係有收細咗啲
只係由上妝都遮唔到變咗上妝後遮到既感覺
而且後尾無再用後唔覺同用緊果時有明顯分別 可能真係收細咗毛孔所以keep得住#haha#
你預單靠skin care係唔可以完全收到毛孔
只會睇落細咗
我都放棄咗只要化妝遮到就心足
戴口罩成日會噴啲氣出黎
搞到眼睫毛揸完都好快dup
大家係咪都會
眉心keep住爆瘡爆左大半年 用過唔同牌子既暗瘡膏都清唔到可以點處理
利申 中性皮膚
我以前本身容易有閉口
而同一個位不停生撐大左某幾個位
本身毛孔細所以好明顯
用左不再孔慌個啲鬼崇閉口少生左好多
個幾粒大毛孔係明顯收細左
未至於正常但都唔係一個洞咁
應該因為乾淨左無左油脂堵塞而自然縮細
不過唔知本身支不再孔慌會唔會有成份再加強緊緻毛孔作用
用kiss me + benefit roller lash 發熱式curler無事
反而係pat陰日日特登夾到超曲 返到公司已經直返晒
睇皮膚科
想問下etude house 點藍法 有冇多d資料
藍店etude house 表示搵錢緊要過人命
https://lih.kg/1651644

我之前係睇到呢個post
thanks 下次更新加埋佢
好耐冇買化妝品,最近買咗兩支唇膏

上面個支係chanel rouge allure 188 secret
上咀再深色啲,算係易carry 嘅朱古力色?

下面個支係guerlain rouge g matte 17
唇色深唔建議買,上咀淺色啲

兩支都係好滋潤,guerlain 個支話係matte 其實都唔matte

希望香港快啲好番,大家可以繼續扮靚
我呢排唔知點解 明明出門前沖涼洗頭 化完妝 出門落到地鐵站個陰已經一Pat Pat要即刻用乾洗髮
最近戴口罩冇化粉底了 但有時要見人真係要化妝
求推薦定妝噴霧 利申油肌
黎緊朋友結婚要做姊妹 想問下有冇咩方法個底妝可以戴完口罩都唔甩
帶韓國KF嗰d?
少d地方接觸皮膚
想問下有冇成份唔係 維他命c 既美白精華推介?
係咪因為天氣? 我最近出門一定要將個陰夾起,唔係中午就變成一條條
但我之前戴口罩都冇呢個問題
我覺得係
呢兩日太濕好笠
頭髮電髮棒夾完都好快直番
韓仔上下開嗰種得
化左胭脂都冇甩
點解會知?慣左手勢返工化妝唔記得帶口罩睇唔到
帶口罩帶到生左好幾粒暗瘡(大粒 準備起粒膿)
但冇啦啦未爆粒膿岀黎就消
而家平翻
但一樣有超紅印(好似一開始起粒暗瘡咁紅咁大)
個印點消
係咪要夾硬jit翻d血同膿岀黎?定查消印既產品?
有圖慎入
有無人用過Su:m37
見幾平買咗set secret系列,不過都未知好無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞