[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
去唔去到角質?
有冇絲打喺hktv mall買過分銷商Pretties hk嘅貨? 信唔信得過?
唔好咁擔心, 點都避唔到, 紋出左黎 點都唔會茶得走, 係深啲淺啲

用過Dr Sebagh eye gel, 乾紋ok, 但唔係茶得走, 係茶完淺啲, 好大枝,價錢貴

如果estee lauder 你覺得貴, 我淨係諗到boots 叫安心啲, 平 我無生油滋粒

shiseido 眼膜 都ok, 魚尾紋, 眼紋用完短暫一兩日 條紋淺左
shiseido (本身條line出俾成熟肌膚 唔知你幾歲 怕唔怕太潤會唔岩用)> esteelauder(潤啲) = Dr sebagh(爽啲)> boots

試過好多唔同種類, 相對價錢 其實無咩效果,覺得不如唔茶算, 同埋習慣好似 緊要過茶咩, 少啲卒眼, 帶con唔好拉眼皮, 洗面唔好勁大力拉扯啲皮膚
仲有bb lab 隻按摩mask 都有啲用, 又係啲紋淺一兩日

溫馨小提示怕大家唔記得呢間藍絲美甲店
各位絲打記得唔好去錯呢間呀我哋黃色經濟圈要繼續發揚光大
少少係ok
正常皮膚keep住用
唔使成日都要去角質
佢係用nail oil
依家mufe係咪所有外國網都冇哂?
睇過幾個以前記憶中有賣既網都唔見
跌碎左 想買返
仲有filter
其實淨係filter就得
因為kvd本人被所屬公司kendo叫佢賣走嚟哂d股份
個品牌已經再冇賣點 (=kvd )
唔強調vegan成個品牌就真正收得皮

但kendo改d唔改d
其實刪走埋kvd個名咪仲好
其實都係
ig filter問題都好嚴重下

片嘅話,望下tati d filter
仲有重手嘅editing

例子

想問下各絲打有冇脫墨介紹?美容院/醫生都得
唔該哂
多謝你明白曬了
帶con 隻眼唔夠大好難唔扯眼皮
btw 有無啱d 年紀細揸嘅眼霜,利申油肌
想預防勝於治
韓國有冇咩護膚化妝品好買
暫時search左 積雪草mask 玉容面膜
too cool for school陰影 zero卸妝膏
唇膏就不了
https://youtu.be/xcO6Pdc8pzk

都係盡量咋

無咩推介,但覺得gel狀好似安心啲,之前睇個個夏威夷男仔youtube kiehls 個眼霜個種texture 算厚 同埋都唔會用依個款子啦

啲人話有用個啲 又好鬼貴,姐係有錢到 la prairie 啲人話有用 但 幾千蚊得一細盒唔知挨到幾多個月咁我都係擁有眼紋算

我age gracefully 就滿足

要推薦都係得上面提過個啲,有朋友成套lamer 廿三四歲個時開始狂用貴野,之後都有生眼紋
好既skin serum帶上眼其實就得
我油肌
都唔搽eye cream/serum
幾年前16/7歲有用過一排最後都係冇用
有保好濕唔好變乾紋就OK
其他表情紋始終都係會有
zero卸妝膏好伏我覺得
香料味極重

apieu 眼影幾抵買
但佢好出名個盒cushion 就不了
想提下絲打唔好去銅鑼灣人血宵
見到d咁既野果然係係藍尸開既人血宵,完全冇監管啲檔,水貨化妝品都賣得

steve寫話捐錢都好信,到時唔捐邊又好似果80萬咁落咗格,好似佢啲卡game咁成年幾都唔發貨我不如自己捐咗佢算
味見過邊間黃店咁大口氣用手足價三個字,龍門渣哥做咁多野都唔叫自己良店仲要同出邊個價冇分別咁咪即係普通做生意,用咩鬼手足價
水貨化妝品都當黃店咁金鋪都得啦邊度黃啊企開啲啊
ZERO係banila co?
唔知佢新版本唔用塑膠微粒未 如果唔係儘量唔好用啦
愛護海洋

btw呢盒野我有個白滑朋友用完爆瘡爆到要食A酸
買枝左B3玻尿酸先 唔好買the ordinary會上擦膠屑
可以睇下factiv 都算幾好用
粉肌可以試下Guerlain (但係LV集團) 同 Bobbi Brown新冬蟲

btw有人推你用covermark但我唔建議
草本系列超乾肌用不論餅定霜都會仆街
LX保比較保濕少少但都係去唔到俾超乾肌用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞