[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
唔知自己偏心定點
覺得胭脂字又靚又好聽過腮紅好多
支那人真係人類毒瘤嚟
雖然化妝好小事
但係係我最大興趣嚟
一諗起今年hitpan大計肯定凍過水 (即是冇得買新嘢玩)
化妝又要就住呢樣果樣
就好
早兩個禮拜開始戴口罩 頭幾日都仲會化妝
之後覺得好矛盾化得靚都冇人睇到 仲焗住啲皮膚
但唔化又覺得自己好樣衰前排仲買咗新胭脂同tarte陰影粉淨係試咗2次 日日戴口罩都冇機會用
因為的確係好多文藝作品都係用胭脂
胭脂水粉、胭脂扣
腮紅算係外來詞,用廣東話讀落一定冇咁好聽
利申:愛廣東話愛港撚
最近唔洗買化妝品就有多啲錢買護膚品
近一兩年唔知係咪老左由油肌變乾肌
雖然日頭上街都會有輕量油,但係晏就補完妝到夜晚就好少會再出油
同埋懶既時候用乾粉餅會見到塊面好乾

但係琴日!
話說我本身kose esprique個塊就黎用完諗住買個新
見以前好多人話covermark好用就埋櫃試
本身都覺得有啲貴同猶豫(420)
但係買左之後完全無後悔!
無左之前上乾粉個種kick,上得好貼
同埋真係feel到塊面無咩點乾呀剩
可能鼻同額頭有少少油但係都好靚!

多謝各位平時分享
睇埋睇埋一去買就中個感覺好好
人地睇唔到都算
dklm我自己都睇唔到自己 (平時行街都要照下人地街d鏡果d人)

遲下絲打記得包膠tarte陰影

ps 年尾願望希望支那人新一年絕種
很想要 好正咁
好鐘意胭脂
懷疑自己想儲哂全世界嘅胭脂
咁多化妝品名詞最愛都係胭脂

最憎打亮,眼線膠
近年嘅外來語都算
睇/聽落都好核突

offtopic胭脂扣好撚好睇 哥哥
文革果場而家共匪唔可能會畀人再拍
一打完就醒起搞亂左霸王別姫同胭脂扣
不過兩套都好好睇
澄清番文革果場係霸王別姫
係有更多錢捐同支持黃色經濟圈
食到肥左兩公斤......
我個Regular 中左ND Metapolis
真係中頭獎感覺
今日屎忽痕玩化妝品,用咗3層highlight然後醒起要帶口罩,果然食飯一除低個口罩內層識發光
今年中伏機會都好似大左
果然名符其實lucky bag
搞到連唇膏,gloss果d都唔敢搽
口罩食哂
唇膏都重好啲gloss真係一定會癡口罩唔舒服。
然後我早一個月重買咗clourpop
想知點解唔岩用
https://t.me/seeyouontheotherside
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞