[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
有冇乾肌人士但個鼻有好多黑頭
用黑頭貼都貼唔走
做過hydra facial同aqua peel都冇料到
連美容師都尷尷尬尬話: 你d黑頭都幾實喎

呢個情況係咪得返果酸呢條路行?
用過Primera 既Miracle Seed Essence 幾好用
又真係幾似
pk107 我自己個人覺得佢好廢 查完好似冇查
(皮膚偏白)
覺得ok,但gel foundation 唔控油,過幾個鐘就成面油,但個sales話我係乾肌
我都想知same
me2,要將啲cream帶埋出街,先可以解決甩皮既問題。一日搽起碼3次
apieu d 唇膏都唔錯
個質感好膠,好有etude house 嘅feel
會唔會唔係黑頭而係皮脂管絲....
不過可以試下杏仁酸/differin個d嘅

https://shop.ezskin.com.tw/blogs/%E9%99%B3%E7%9A%AE%E9%9D%A0%E8%85%B041-50%E9%9B%86/29496
最好睇下皮膚科醫生啦
蟎蟲型酒渣發作個陣都係咁
面紅+有蚊爛+痕
呢段時間最好唔好用太rich嘅skincare/化妝
完全唔會諗到係hermes出好膠
冷靜d
可以唔使咁心急畀錢睇醫生住嘅
畀我會等兩三日左右睇下情況點先
期間skincare用最基本嘅就算
我等多幾日睇下點先
剛剛上網睇左症狀都勁似
好 感謝絲打 我過多幾日睇下有無好轉
D ba講嘅嘢信佢地一成就好
本身枝嘢好似係專畀乾肌用....聽人講都係啱乾肌用
咁真乾肌應該係適合
掉番轉可能絲打本身係混合-偏油肌就真
我都係超多黑頭
唔該曬你啱啱上網站睇咗 諗住買一支試吓
啲文章真係幾有用
希望我之後無事唔洗睇醫生啦
搭單問一下 我啱啱開始用ezskin
我係用cetaphil洗面之後 用高濃度玻尿酸->抗蔓乳液->高效抗痘修護
但高濃度玻尿酸唔夠我保濕 我之後完曬再搽sana豆乳面霜得唔得架?定要用凡士林?
其實佢最出名係啲皮點解唔用皮做包裝
real techniques d beauty blender真心唔掂,我用得3次洗得1次已經爛咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞