[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
想問巴絲有冇for 敏感乾肌用嘅卸妝嘢
一直用開紅色bioderma
就咁卸防曬或者調色base都okay
但係用嚟卸粉底好似差緊啲,第二朝啲皮膚會好似卸得唔乾淨咁差咗
有冇咩好用推介,筆直300以內都okay
屌,唔記得不推文回覆,我係垃圾
我用Fancl都覺得OK
Elemis
DUO卸妝膏
Ezskin好用嗎?
AD+ 0號呀!
佢支溫和洗面乳幾好用
唔起泡 初初用會唔習慣
用用下覺得好溫和,唔會過份洗走油脂
不過如果油肌應該會嫌清潔力唔夠
朝早/冬天用,夜晚就用胺基酸個款,清潔力好啲

仲有佢支保濕精華,我覺得一般
都係幸福肌啲調理露好用啲
除左洗面有d咩值得買
幸福肌唔啱我用
狂爆暗瘡暗粒好想搵間好嘅facial做
Fancl Drugstore嘢但專櫃價
仲有睇睇置頂藍店list...
爆暗瘡唔應該去美容院係去睇醫生
如果覺得醫生太貴
可以等皮膚休息下(停化妝,簡單清潔等等)睇下有冇改善先
最忌藥石亂投
轉用番liquid lipstick了好在自己都鍾意
係乾d
仲諗住搵間針清好嘅
就咁一粒暗瘡一好返就即刻生第二粒 冇停過 都需要睇醫生?
想問做咩機會令到面色有光澤d, 收細毛孔咁架?同埋價錢?
佢算收得唔貴啦 同埋做得好細心
係我做過最長時間既facial
但針清黎講未算係最好既針清技術
針完有幾粒變左發炎
但都可以一試既 間野唔sell同幾舒服既
有無絲打帶口罩會敏感
一除就爆幾粒 又紅又痕
可以點搞
變左發炎你做邊個course? 佢推薦我草本修護 幾貴下
絲打依家都照keep住去做?
好似可以洗臉卸妝一次過,而且cosme 有得賣好似好正
不過見到佢話包埋去角質,唔知我呢啲超敏感肌頂唔頂得住每日peel 一次,因為聽講敏感肌唔可以用去角質嘢
想問下有冇絲知道makeup forever生日有咩優惠
見話有購物優惠同禮物
今日諗住新年化個靚妝
搽咗粉底液去拜年,戴咗口罩一日下巴已經出咗兩粒瘡真係無計
唯有下巴唔好上粉底液 只化半邊面
我自己就感受唔到去角質
純粹係卸得好乾淨、唔乾、温和唔刺激、
無生粒粒、容易洗、唔洗乳化,
所以不斷回賺咗好多次。
我三款都用過,無乜太大分別,
但三隻都好好用
推薦~~
應該唔會做啦 想搵間針清好既facial做
有無人有200-350既針清facial推仲
聽日經過就去買,正啊
不過呢排日日戴口罩化乜鬼妝啊
自從戴口罩後就無揸過唇膏
但一除就成隻鬼咁

結果又買返萬獸雷頓嘅變色潤唇膏,好似都係最平得嚟又唔差有無同好

之前用過dior(宜家唔買了)仲有Jane iredale
其實janeiredale潤啲,不過要四倍價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞