[勿助長代購勿提L’Oréal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#117

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
我係用支裝
熱敷之後搽上去一邊按摩,用完搽翻啲保濕face cream
我個鼻粉刺黑頭都勁嚴重
最開頭第一次用效果最明顯完全乜鬼嘢都清曬出黎見到毛孔係凹翻入去個鼻滑咗幾日
之後就冇咁勁但每個禮拜一兩次暫時用咗大半個月慢慢見到黑頭粉刺都少咗
貪佢唔會好似kiehls咁嚴重地灼熱刺痛同埋真係洗得走啲污糟嘢
kiehls白泥係每次用完見到浮起曬但唔係直接清走要自己唧啲粉刺出黎仲要好多時唧唔到(最緊要係loreal group奶共所以
見過sephora好似有賣迷你版,如果絲打擔心可以去睇下買少少試下啱唔啱先

罐裝冇用過,問過sales話罐嗰個保濕啲喎
如果想去黑頭可以試吓DMC
其實用咗兩個月了,爆痘同泛紅冇乜,成日都淨係甩皮,有時停咗乜都唔用就好啲,有時停咗唔用都繼續甩。呢排正想買抗蔓,都唔知買唔買好
日本我覺得佢地成日開filter
唔知為乜
真係好乾甩皮可以用埋乳液+凡士林
乳液我覺得幸福肌美好時光好用過ezskin
滋潤好多 加多滴三倍抗氧真係不得了
當埋係eye cream搽眼底
連乾紋都冇咁明顯
不過有生瘡要小心乳液類
最好代謝曬大部份粉刺先好試
印度泥+醋 好似都係百鬆啲
係呀 七子白味真係臭死 一開左陣味就唔會散 要dum咗佢先解決到
Illamasqua胭脂katie好靚!!好似bb粉咁 仲會顯得個人白啲
兩個月都幾長時間 不如你去fb 問下輕鬆美膚嘅小編?可能佢會俾到啲suggestion你 我唔建議你買抗蔓 因為佢無保濕功能 都會令到人塊面「鞋」同甩皮
睇中醫同用岩護膚品都需要時間
中醫要慢慢調理起碼6-9個月時間見效
尼排戴得多口罩 本身濕疹底 而家開始起濕疹
而家肺炎又唔想去睇醫生
望住啲皮膚好鞋好傷心
開完filter根本個個妝都一樣色
大家用緊咩化妝水/爽膚水?
用緊肌研普通白色果支 想轉
化妝水你地係咪都係揀返保濕就算?定係會揀咩功能
有無抗衰老既精華好用?岩岩踏入廿中好驚會衰退
冬天乾肌 春夏混合
去唔到 但去黑頭係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞