[1月新番] ID:INVADED イド・インヴェイデッド

769 回覆
35 Like 5 Dislike
想睇佢同百貴嘅互動
null
覺得有啲普通
不過點都唔算爛
睇唔撚明
坐機又入井,唔坐又入到,點解洞妹男主要坐,洞哥唔使坐
局長放飛鳥出嚟目的係咩
飛鳥又係啲乜鳩嘢嚟
諗真D 其實都有D 位收唔哂

論劇情個大BB係乜, 點解開窿個井, JW坐張櫈原來係井中井; 點解會有井中井
白駒邊個殺, 局長同白駒點研發個井; 冇解釋

揭完黑幕, 最後原來只係冇左JW, 所有野回復返第一集繼續出動

唯一慶幸既係佢仲有套漫畫跟住, 有咩甩漏可以起漫畫到補鑊
但單論13集動畫, 就係開左好多伏筆但收唔返, 最後變左捉JW就係主要任務, 有D 虎頭蛇尾
開窿入井係因為飛鳥井 死咗就真係會死
坐機入係變名偵探
唔坐入係因為飛鳥井嘅超能力
而井入面死就等於現實死

目的可能係消滅晒所有知道井存在嘅人?咁佢就可以永遠留響井入面

飛鳥井就係一個有超能力嘅女女

個大BB係乜,

其中一個井
JW想殺晒堆人 主角就去追佢 追到其中一個井而已 係邊個井唔影響劇情

點解開窿個井, JW坐張櫈原來係井中井;

具體點搬好似冇講 但女主話係開窿做咗手腳
開窿井嘅特質係令啲野會支離破碎 所以正常唔知舊野係井中井好正常 而女主開完窿嘅新能力就睇到

點解會有井中井

以下FF
有篇文分析講係一開始打單挑嗰時飛鳥井無意識放去男主度 期望有人可以入飛鳥個井去救飛鳥

白駒邊個殺

如果係插贓 最可疑係局長JW

局長同白駒點研發個井

幾年前佢哋發現咗飛鳥井嘅超能力就開始研究

結論係的確有好多位冇明確解釋 但唔係全部冇解
成棟嘢嘅人死撚曬點會冇人知
局長井中井個世界都有井
佢無限井落去都照可以做神
但佢係井中井俾人捉左,應該無機會出獄
其實係井裏面死左,未必真係現實死,最多醒唔返,同埋好似都唔係全部人係井裏面死晒
入咗井中井會去返殺人前嘅時間
好多人都好似有好多嘢唔明咁,其實佢係唔夠篇幅去解釋所有嘢,但好多有暗示你再加少少腦補合理化咗你就會覺得好睇,如果你唔夠細心睇嘅話去睇下啲人寫長分析文,可能你會搵到個滿意嘅解答
(但有啲人嘅問題真係冇認真睇)
局長之前冇殺過人,所以白駱照計唔係死於佢手上
而另一個井中井會出現嘅可能性我覺得係做咗神探個井就會更新加個井中井
其實大家係咪炒咗車唔好意思講
真係大失所望
配合返男上集講嘅
就算死左都好,只要有足夠嘅求生意志就醒得返
大家其實睇到絕大部份職業都係夢入面死左,但最後嘅描述醒唔返嘅人明顯未嚴重到滅“倉”嘅級數
倉仍然運作到就知人數唔會太多
開窿嘅情況就係一次達成3個心願,心滿意足咁死,所以連現實都死埋
套野都經常由名偵探把口講“真相”出黎
坐機入井就係名偵探,開始地點係局長井,而且可以隨意跳去其他井
其他人係飛鳥井能力暴走強制拉意識入井,隨機分去唔同嘅殺人犯嘅井,要經由意識風暴嘅風眼先可以離開所在嘅井
當時飛鳥井能力暴走無差別拉附近嘅人嘅意識入井(夢),秋人同小春其實入遲少少都會變後者嘅情況

局長放佢出黎,係因為呢個就係佢比人發現JW身份嘅plan B,製造混亂比自己安全入井滿足佢嘅上帝情意結,然後交比百貴執屎
PLAN A本身係困晒3個名偵探入井,以防自己JW身份曝光
點知比開窿反將一軍

飛鳥井就係一個超能力者,將自己記憶分出去,將其他人嘅意識拉入自己嘅夢境
係無得停嘅被動技
秋人入井中井果陣已經講得好清楚,可以重睇
罔象女系統呢個黑科技就係用佢做核心

當然,你可以一句話戲中無提及嘅野就全部都係9UP黎否定我
炒乜野車
最多話個結局唔係十分精彩
個發展都正正常常咁都接受唔到?
我見冇人討論
but 洞妹真係好撚正
預計變卡多可能仲多啲,正常發揮已經老懷安慰
腦交
咁平淡梗係無野,mut9都無解過
有咩係無解過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞