[1月新番] ID:INVADED イド・インヴェイデッド

769 回覆
35 Like 5 Dislike
JW好bug 全部井都同佢相連
井到殺左JW就會結束?
始終局長現實死左而又入左井之後會發生乜事無人知
咁跟入去都正常既
就係普通咁想消滅JW?
男主最後咪話JW親手整出黎嘅名偵探會收JW皮
JW解釋係因為所有殺人井都同飛鳥井連埋
長時間同佢一齊嘅JW連個井都變到同飛鳥一樣
其實都唔知 任佢up
到依家都唔明JW點解要咁做,呢集好似玩緊捉依因咁,又玩殘對戀人,佢想做ID世界既神?
算啦
睇卡多勿認真,唔深究佢做咩啦

下一集都係笑吓算
卡多教識我哋未睇到最後都唔好咁老定
局長個理由好似係,發現飛鳥井個能力會令潛在殺人犯走入佢個夢到,之後可能諗住建立個系統,可能捉啲潛在殺人犯,但建立個系統初期係需要一啲實積令其他人繼續支持/營運個系統,所以局長做jw誘發潛罪犯成為現行犯,之後再逮捕佢地,建立到系統功積。

宜家局長個造法似係永續個系統,只要一日佢個意識消失唔到,佢地都要依賴個系統去捉人,個系統永遠都唔會廢除
JW應該係想殺晒入咗井嘅人?
然後班名偵探就去番自己個井度攞番記憶

條女想報仇 算係收番呢條支線
工具人開窿佬退場
局長本身個目的都講得好清楚,永續倉去捉殺人犯
殺7星嘅係數田井內果個JW,唔係局長本人
呢個JW一直都係以殺7星為目的,我估係因為本身佢殺意同愛意個處理出左問題所致

開窿講話7呢個素數比人賦予左太多意義,變到虛有其表
應該直接話緊局長搞咁多野 個人自己變左質偏離左本身個初衷,只係享受緊借刀殺人
希望開洞重有劇情味講
局長今集話開洞無跟佢地入井 所以有對策呢句
究竟係咪有特別意思
有開窿佢地先有辦法記起自己然後安全脫離自己個井
小春都有提到多得開窿數晒步數,佢地先搵得返kaeru個位置 搵到個風眼離開
男主論外,落雷井自己條屍同kaeru都係晒起點
呢個都係小春指定叫佢去落雷井嘅原因
沙漠井就做唔到同樣效果,到時記返自己都會困係風暴之中
原創番邊度有得睇劇透
根據最後男主推理
係呢個夢入面死左嘅人 只要有求生意慾 個夢完嘅時候都會“復活”
開窿嘅心態基本上死硬

以下9up
經罔象女入井嘅就唔會受到呢個限制
聲稱同飛鳥井意識同化嘅局長都唔會有事
呢次入井殺唔到局長 佢嘅意識就會長存系統之中
即係結果將會變成男主井內殺局長,百貴送返飛鳥井入罔象女/殺飛鳥井
咁就要等佢解釋點解局長又要比佢地走出井黎等佢地會阻止自己
殺男主留小春係為左留返有用嘅人第日應該比個倉運作
再自殺就令自己附合條件入井,並防止意識風暴發生
但點解唔殺埋開窿先入井就真係唔知
開洞本身個求生意志咁低睇怕都凍過水
男主食咗子彈都有啲危
不過依家好似冇人外部觀測個井
井內時間流速唔知又點計
我覺得開槍打男主只係因為男主角一定會走埋搞9自己令佢上唔機入井
另外個兩個無男主對JW咁大仇口所以唔會咁激動
其實局長應該無要殺男主既意思
同埋如果佢要殺男主就唔會打肚呢d非致命位或者臨入井前補槍
局長成神係id世界殺曬所有潛在殺人犯
令潛意識影響番本人唔再殺人
就算入面時間停止都好,由百貴去到現場,去醫院再返去個時間之長
男主條命一樣凍過水
咁男主本身都係無乜生存意志,除左報仇之外,都生無可戀
絕對係有殺意,而射男主嘅理由亦正如你講咁
今集一見面已經想衝埋去
當自殺未遂都會計殺人數嘅時候,咁有明確殺意去殺人,但對方唔係即死都應該會計數
無殺過人嘅佢係入唔到井,男主+自己先夠數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞