[1月新番] ID:INVADED イド・インヴェイデッド

769 回覆
35 Like 5 Dislike
我估女主個推理應該漏咗少少嘢

我諗唔係巧合
要井入面見到JW, 井嘅主人要見過JW
男主個井見到JW個樣,但無講佢本人見過
而且唔知大家有無留意,計埋煙花師,男主都殺咗6件,差1件就齊數

希望佢真係會回收伏線唔駛打上宇宙
Umm...可能係藍毛毛,不過無殺到

係唔明7呢個數字係咁特別的話
咁計法男主咪JW第8個造出嚟嘅殺人犯?
又好似唔啱數,應該有啲嘢
但係男主輕鬆回復理智喎jw前期塑造到完美犯罪者咁 咁樣中回力鏢好似有d搞笑
點都有啲主角威能嘅
要解釋嘅話jw原來想設局令酒井殺電鑽佬 將佢地永遠鎖係個井度
點知酒井睇穿到jw嘅局 但冇殺到電鑽佬唔代表酒井佢地可以走番出黎
重要係Jw冇估到電鑽佬有超強數字記憶力 令酒井搵翻張櫈救本堂町
之後仲要搵翻愛琉先可以逃出個井
中間咁多步如果冇電鑽佬就已經失敗 冇救到本堂町亦唔會知jw真身
係囉 佢哋係點出來?睇唔透
之前唔係話有咩風暴 咁易走出來?
姐好似你知道自己發緊夢 但醒唔到
JW可能覺得開洞好麻煩
JW對7呢個數字咁執着
七個殺人犯、每個有七個受害人
偏偏開洞本身對JW個殺人party冇興趣
而且最後仲鑽多個本堂町做第八個受害人
原本好完美的數字比佢搞到唔齊整
但哩個時候出現咗殺咗六個人的鳴瓢
只要鳴瓢殺咗開洞
一來就齊七個,二來又去除咗開洞...
數字又完整返...

我只係想知如果七呢個數字咁重要
咁井波「七」星係咪仲會有戲份

JW係井波個井只係企係度望,但開洞個井同數田個井的JW都係會追殺井的主人...係咪有關聯
咪搵到佳愛硫,亦都係風眼位,令倉出面嘅人重新定位抽出佢哋
竟然係呢到見到清
屌, 最後個幕真係成陣燶味, 卡多嗰時嘅PTSD又返發
9 up 秋人是jw 咪係㘣
洞女查到局長係jw果part好似有d兒戲

btw jw基本上已經肯定係局長
如果唔係佢無必要插張相落相架到
嫁禍比室長
關晒倉d能源
到最後仲想搵飛鳥出唔知咩咩大絕
女室長嗰度就算, 男主估到藍毛鐘意3字同埋係數字強迫症去得太急
不過可能驚觀眾悶掛
另外, 男主話行雷行咗3年, 行晒 (無晒憤怒) 好唏噓
BTW, D人名好難記

同埋上面講得啱, 仲有伏筆, 有3個名偵探喎
鳩估無痛苦
點解冇乜人討論 明明咁好睇
決定唔諗 等佢開估
好似今集咁都唔會有人估到
過埋今集就真係幾驚收尾
幾多集完
仲有2集
見唔到戰鬥服
會唔會成個世界都係一個井
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞