[1月新番] ID:INVADED イド・インヴェイデッド

769 回覆
35 Like 5 Dislike
共實我覺得小春件衫幾靚....
最有神探feel......
似係數田愛意轉成嘅殺意 以jw嘅形象殺咗條女
暫時最好睇係第一集
我覺得直至第11集最尾飛鳥井出場之前係最好睇
第10神回
第6集 無限列車
feel到個尾收得有D趕
開洞救左小春2次 希望會救第三次
http://meici674.lofter.com/post/1ea10181_1c86e0b7e

唔介意殘體字可以睇下,深度考究文
如果埋尾劇情冇大爆炸暴走,咁篇文就解釋得好好
只係劇情太濃縮,理解唔到劇組真正原意
結論:全員都智商在線,只有我一個是傻的。
對於井係殺人犯先入到
其實我係唔太認同

一開始jw叫人入來果陣 d人都仲未真係動手殺人
而且飛烏井細個已經會令人入到佢個夢
講左先 我冇睇上面篇野TLDR

飛鳥井既能力應該唔完全=井
殺人犯先入得既應該係由罔象女入既井
而家同以前醫院d普通人昏迷哂都入左飛鳥井既能力入面啦
我覺得罔象女果個井話係殺人犯先入得
只係jw 設定嘅規矩來保護自己
等其他人無得入
無咁易比人發現佢係jw同飛鳥井嘅關係
jw 一開始搵人入去好可能並唔係透過井,所以咩人都入得

而入井一定要係殺人犯就可能係飛鳥自己設定,個井都係後期產物
原因就係佢想報仇,一定要搵個合資格既殺人犯
平民都幫唔到自己報仇,何必浪費時間;而且個破案SYSTEM 都唔係飛鳥原意,佢一心就係只想殺左局長
都真
睇咗前3集未得閒睇最後
見cm 又黎多次正確的卡多?
去到尾2果集都仲好穩
“在井的世界 等待你”
開始嚟料,卡多味濃
1 JW好似只係靠觀察殺人犯搵下一個潛在犯, 就好似開洞之後搵
既數田, 搵邊個應該唔係JW 話事, 我都唔信 JW 會叫單挑 搞 飛鳥井
2 飛鳥井入面個囡囡仲生勾勾, 雖然飛鳥井就已經被捉, 次序唔多岩
3 似係警察做野唔洗你教, 不過JW 唔似想殺果三個偵探, 倒轉會似啲
4 謎
5 男主入過佢地既井 知道佢地內心秘密
6 二四男.....改錯名, 但唔係 JW 同百貴, 佢地無殺過人. 有機會係飛鳥井...睇結局題解啦
7 JW 係警察, 唔會殺人的
8 更新應該係 講JW 既內心唔會再變, 唔會出現 ID風暴, 更唔會好似男主咁由雷擊變荒漠, 但其他人既井中井會變都唔奇

最後, 等睇結局
坐等星期一深夜結局
I am ready
希望嗚飄同開洞都唔會死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞