[1月新番] ID:INVADED イド・インヴェイデッド

769 回覆
35 Like 5 Dislike
咁搞掂JW之後可以留係井陪老婆同女
(反正外面嘅佢可能死咗
送返本堂町出去做唯一嘅名偵探
可喜可賀
如果真係咁樣就變p5 完全失望
我就話同7呢個虛有其表嘅數字有關
局長虛有其表嘅正義,實際上以借刀殺人為樂
開洞可能因為小春唔想死呢 覺得開洞臨死前講幾句野應該係伏筆
有殺意但又唔想當時人死有邏輯問題
我寧願畫佢殺左個警衛佢好過
我話想殺男主嘅“理由”係因為“男主會阻礙自己嘅行動”
佢上下兩段野可以分開睇,我無講清楚 sorry
機會來了=死嘅機會
死前達成心願嘅數目係3,佢最鍾意嘅數字
都幾難有得淨
始終點樣都好難講得通佢對男主有殺意
但實際上唔係一黎就爆男主頭 而係打肚令佢唔係受致命傷又留男主條命就入井呢點

如果只要佢有傷害當時人既意思=對當時人產生殺意既話 咁佢本身殺意呢個設定就好求其

不過算 唔係故事既重點
應該卡多左 定係最後一集會反cup
我到底睇緊d咩
3係好數字,有冇可以係三個名偵探
佢個角色都討喜,希望佢唔死啦
或者自殺都算係殺意

但係局長本身可能唔需要殺意就入到井
入井果陣都講過話入左飛鳥記個夢好多次
幾乎共用潛意識 有可能無視殺人犯先入到既設定
本堂町上集話
JW本身就係製造「受害者唔會即時死亡」的殺人犯
所以唔一槍致命勉強解得通的
可以理解係佢嘅慣性

但比起男主,劇情上佢應該更怕開洞
咁點解唔射埋開洞
有明顯殺意下去做意識中認為係殺人嘅行為都一樣計數
類似嘅case就有數田愛/殺逆轉kiss果下都有殺意出
罔象女系統嘅探測同判定係睇對象嘅意識

最解唔通嘅真係唔直接殺開窿,開窿翻盤MVP
呢個真係on9
又希望開窿唔好入來
又唔L殺佢
今集嘅劇情總結
雖然劇情係複雜D
但未去到卡多完全變質暴走既程度
係,其實仲係好有條理咁推進緊
有條理同是否理解個原理係2個概念
開窿嘅3個願望係咩?
開窿!!!!
希望佢唔好死
好多野唔明
1.點解JW一開始利用單挑要拉男主落水?
2.飛鳥井入面單挑對男主個女冇印象,咁到底個女死係關邊個事(JW又話自己冇殺過人)?
3.點解JW要整場大龍鳳引男主入自己個沙漠井(i.e.點解想殺佢)?
4.點解得男主井入面會有操作倉而又入到飛鳥井?
5.點解男主可以咁屈機嘴炮迫死人?
6.開發者點解會死同比邊個殺(JW?)
7.點解JW開槍唔射埋其他人?
8.點解JW個井唔會更新但又同步更新到飛鳥嘅意識?

到底點解

lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞