[1月新番] ID:INVADED イド・インヴェイデッド

769 回覆
35 Like 5 Dislike
第一單案(1,2集) JW, 佳愛琉
第二單案(3集) 佳愛琉
男主點解要坐監?以前做刑警,佢殺左自己老婆同個女?

同埋點解第1/2集個新人(男定女)鑽自己個頭個陣會有新井出現?井唔係有殺意先會有咩?
睇完第三集 坐監原因未知
老婆同個女應該唔係男主殺 佢嗰陣好似去左查案
個新人(女)自殺 對自己有殺意所以有井
P.S.全部9up
我估佳愛琉會唔會係男主殺嘅?所以男主坐監?
邊度睇第3集?
thx
有機會
設定上要有殺意先會有井 有井先可以做偵探 井會具現化思想
不過佳愛琉都可能有其他含意
如果有其他偵探做對比應該易估D
男主有慫恿他人自殺既傾向?上集講慫恿左5個,今集又多左個
因為呢個傾向/殺意先令到男主入到井?

男主見到自己個女被殺,受到好大刺激,想自殺但失敗,之後變成咁?
未睇, 有d興趣, 套野好似有d似正確的卡多
咁酒井戶又講得冇錯
條友都冇生存意義
何況比d咁既人留條狗命有咩意思?
將自己快樂建築係人痛苦身上既仆街
多1個都嫌多
正確的卡多後期
今集個景棟樓根本香港嚟
最後個女仔比人捉去做掘墓人?
因為kiss所以掩蓋殺意,所以無留低粒子?
屌,個探員係咪專職係俾人捉
我都係咁諗
好有既視感 成套inception咁
比人鑽完窿之後就痴左線
係佢認知中殺人當左愛情表現嘅一種,無自覺所以無留低粒子?
又或者一team人分工做野,捉果個唔參與後面嘅工序所以無粒子
屌 好睇到癲
個女高中生好慘,本身以為救到佢,點知最後因為有時間差都係要死
應該掉返轉,開咗窿係會聰明咗。
女探員話開窿(第一集犯人)未開窿前IQ150,開完之後係未知數。
個女警搣開膠布露咗自己個窿之後立刻發現另一個生還者。
Cap帽男暫時估係掘墓人。
掘墓事件發生案件少,時間應該係近期,所以cap帽男應開完窿先犯案?

估開窿應該係成個故事佔好重要劇情,連續幾單case都關事。
仲有估jw應該係殺酒井戶一家嘅兇手。
黑馬
好撚正
ok wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞