SD高達 GGen CrossRays(17)DLC沒有關卡, 上網睇片當買咗

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
自行判斷啦
我反而覺得佢講完都需要自我FC
同日文有關嘅Source唔可能係佢9up就當係
我覺得除咗褔田訪談好難追返原文之外
其他佢講嘅嘢都係畫面上見到嘅嘢來嘅
個陣睇巴哈
好似係一個幾有公信力嘅情報師講出嚟 有證明去過現場聽
但事後出嚟篇文就無個D野
解釋話係呢D仆街野唔會寫出嚟 現場UP完笑下就算
不過個post唔見咗
算撚數啦福田
當初路人真擔正見收視唔好就為左吸返舊fans搬基拉出山
但又冇料到寫到成個seed d柒碌咁
事後就出黎係咁亂補又話係有心畫到到議長好奸,又話莉古絲係睇海期間整撚軍備
將自己d錯處推撚晒落角色度
高達係成日後補設定
但佢補得真係好撚柒,同話一流機師係會避得開岡釘一樣咁柒
完全係為左比個下台階自己
根本純粹想基拉同真果面對立
但真果面本身太撚正氣
又打隕石救世 又打恐怖分子 又全民就業計劃
基拉果面為左對立咪做哂d衰野 但又夾硬要佢贏
咪搞到咁
我都認同
畢竟當年係50集數量,唔似而家得12集。一定係定左初頭2-3個月的劇情先開播。
再加上seed 當年嘅高人氣,所以福田要趕住出seed d
當年seed D根本就係為出而出
仲有當年鈴村健一不滿福田此作為而表示不滿,結果福田日後大幅修改劇本,甚至故意醜化、貶低飛鳥真形象。
今個月dlc幾時出?
聽日
今個月dlc有咩機?
呀屌原來頭post就有link 點撚解我要餵埋
唔該哂
根本seed d嘅基拉就應該專心同莉古絲係海邊扑野
阿斯蘭就上plant做前輩lead住路人真帶佢成長唔好咁撚情緒化
真係唔夠人手先派基拉出黎清下雜魚
比路人真專心打boss
呢兩公婆整撚到不倫不類
seed角色到左seed d完全冇成長之餘仲要人設崩壞
後補設定就同動畫越黎越多出入
垃撚圾
最好笑係福田因兩澤生病而請假,結果被人抓到夫妻兩人去聽演唱會
睇返seed其實基拉都係一個好正常嘅男仔
去到seed d無啦啦變左聖人mode
福田好嘢到前期夠膽死寫基拉講其實我都唔知自己做緊咩
經過我再連日番睇00 2季+劇場版再分析之後,1季風格上正d
1季對於背景設定嚴謹d同真實d,講緊如果人類全面發展太陽能 石油被取代之後中東會變成點(同世界會點樣分陣營)初至中期都圍繞中東局勢黎講 我自己幾中意
去到後期各國開始合作打天人 呢點都幾真實,畢竟要出現共同敵人 人類先會肯(扮)和平(扮)放低仇恨
最重要係1季冇理想化到戰爭 即使天人班人個理念好似好理想好正義,但實際做出黎又係另一回事 而且唔會話性能遠超當代機體就會無雙到最後(福田學下野啦)對家係一家會諗盡戰術同你打 而故事入面4子實際上真係好多次差d輸
相反2季反而走左seed風格 剎那無雙 但成個故事合理又滿足 只係少左1季個份深度
我都因為打左g gen先走去睇番00第一季
未有時間睇埋第2季
都真係好寫實
遲啲先翻睇季2季
經典圖
00S1對政治同戰術嘅描寫非常詳盡,更年基本上冇咩日本動漫比得上

S2就戰術還可以,政治層面就退步
S2 同劇情版當爽片睇
00R 量子化根本屈機
另外Logon 弟弟描述比較成功,到臥底到同inovador 相愛到親手殺死個人渣,最終戰1秒transam
正想咁講
S1戰術描寫唔多 重政治
S2重戰術 輕政治
個人認為成套00最失敗係剎那同菲特條感情線抄左車
switch 有更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞