SD高達 GGen CrossRays(17)DLC沒有關卡, 上網睇片當買咗

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Destiny>>鐵血season 2 confirmed
想問成隻game係咪得7個面具佬?
咁又難怪基魔見死不救
真心 用部廢機1打2
我覺得馬沙技量好過寶少
係無主角威能啫

寶少都係靠綠光同T骨
係咪話過設定上唔迷惘嘅馬沙係最勁
馬沙咁多年周圍搞屎棍,無得好似阿寶咁練同做教練,又渣部變形唔到既中機都無俾哈曼同斯洛哥渣特規大機殺。算係咁。

寶少我覺得直情係當Gundam係戰鬥服多過機械人,真正咁符合到標題Mobile Suit。

寶少同馬沙既分別係無對陣勁人既場面俾佢發揮。寶少打蘭巴果陣唔夠勁,0079一路同馬沙打,但係馬沙既實力又係好迷。之後Z裡面佢渣飛機擊落部Asshimar又係劇情殺,無震撼感。

相反,馬沙為左劇情發展,戰鬥力成日浮動。
一開始,老母戰爭擊沉五首戰艦,之後開渣古踢鳩阿寶。賈布羅基地果陣阿寶勁左,所以佢唔夠秋變相好似nerf左咁淨係殺得一部GM。但係0079最終一戰又同阿寶五五波攬炒,顯得佢無咁廢。(實則自護號勁過Gundam好多)

Z一開頭話佢開紅力奇嚇到對面機師驚,但係之後淨係殺到幾部垃圾機。帶嘉美尤打布朗雖然二打一都打唔贏,但係場戰鬥畫面好睇過阿寶劇情殺好多。

打哈曼果戰都係得個畫面好睇,佢有嘉美尤渣Z幫手,而哈曼同斯落哥三方大亂鬥。但係哈曼同斯洛哥最驚既唔係嘉美尤,更加睇少馬沙,而係怕對方突然反骨。所以哈曼同斯洛哥都不約而同專登放水,打殘馬沙而唔係攞佢命。因為全力打馬沙既話怕對方反骨偷襲。就算對方唔偷襲都好,馬沙部百式爆左變三人混戰,假如雙方求其一邊失利,對方都好大機會反骨。所以某程度上馬沙係好彩無死。
係,富野導演成日9up
啲game裡面馬沙都勁過阿寶
The Origin 又神化返佢
前期佢發揮真係好穩定
每次有一部新廢機 都要攞黎虐高達一鑊

但係大家都只會記得自護號輸到得個頭
我覺得用一場黎評價佢成個軍旅生涯唔太公平
0079寶少贏一次之前 馬沙都唔知贏咗幾多次

馬沙其實應該要維持老母會戰果種實力
劇情上會比較合理

Z變咗打海鮮波
但都算ok nerf吓防止佢太搶鏡
否則加奶油會變成雀仔真

馬反根本唔知點輸
屌 政治操作贏晒民意支持
又計好晒點掉石仔 聲東擊西拖咗林友德唔少時間
諗唔明點樣佢會革命失敗
連格劍都係佢贏

屌你 一劍𠝹落寶少心口果陣
竟然俾T骨壓住光劍出力
屌 格硬要講到馬沙輸
推石仔就更加唔洗講
都唔知馬沙個計劃點解咁輕易就被意志力推翻
Seed D 亞斯蘭見到假莉古絲個樣
咪又係照樣食用
初戀呀~我要初戀呀~
佢戰力同實力浮動真係因劇情浮動得好勁。
如果keep到The Origin既實力可能好似Johnny咁勁。
睇翻UC時間線,反而覺得啲人咁驚馬沙可能係因為當左Johnny係佢(戰爭期間消息未必靈通,可能誤傳)

題外話,初戰如果係Johnny打阿寶或者日扎打馬沙,個結果會係點
因為馬沙on9
天生統率政治99
成日唔安分做領袖
下下要做武官
馬反又送骨架比寶少反cup
做領袖都公私不分
誤認Johnny應該係馬沙
都算係官方默認嘅裡設定
因為馬沙除咗老母會戰之外無咩戰績

計擊殺數的話
賈布羅GM一部

一部機30000HP, 500EN 都幾難用得晒

不過我就唔知點用了
爆咗機都無乜點用過
如果加晒超浪費,浪費,把握機會lv2,個round再多一次超越時空既話就用得晒,否則佢一round又補返其實唔使咁多en
把口就講話把劍輸出力,但實際演出係佢技術廢唔夠阿寶劈,明明兩把劍打一把劍都輸到甩褲

要講劇情殺嘅,明明阿寶搶到把居拉德卡光槍打中馬沙都剩係打得甩塊裙甲,明明劈完一輪係阿寶keep到把光劍都係無啦啦比馬沙一腳踢甩搞到要用修正拳,點睇都係強行要馬沙唔好輸得咁柒夾硬屈阿寶唔可以一嘢打爆馬沙啦
唔係喎

佢避開呀寶一劍
由上而下插爆v嘅春袋

果一幕你記唔記得
如果唔係光劍出力突然下降
果一劍係𠝹爆駕駛倉

呢一劍就睇得出馬沙贏咗致命一擊
但係光劍減弱到連匕首都不如
否則寶少已收皮

T骨上面有工程師死後嘅思念
發出綠光
壓制咗沙薩比嘅出力
馬沙都好意外點解部機突然不舉

本身工程師已經提咗水幫寶少避咗一炮
之後又搞到人地不舉
即係不孝子殺工程師幫寶少上buff debuff馬沙
公平咩
終於爆咗魔劍拎埋拉芙達
想問下我dlc 100%完成度都拎唔到機體同角色可以點搞?有無巴打解答到?
機體喺捕獲個度
人就要自己買返嚟
如果係中4捨5入bug屎就...幫你唔到
聽講好似過幾日會有返
下次玩個陣成功率嘅個位數要控制喺0-4呢 D位
根本米亞正好多
賈過幾日啊?
我等咗女耐都無啊?係咪要del game先得架?
我有機體無人啊100%都
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞