[一周年][選項][武俠長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (16)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
橙仔都幾多野 初初既小說
中期係大雄喪禮 同 潮文

某程度上佢要多謝達哥讀潮文 佢知名度高得快好多
應該都無
呢層唔知 不過我唔預路仔會出書 始終係寫住黎諗既故仔
唔少位係欠缺鋪排伏筆 同 或多或小都有bug

如果我完路仔 開始寫下一個故可能會唔同d
咁又應該唔洗 其實開始入直路
可能唔洗半年 其實平均我一個月完到一個章節
而家大約係差三篇 三個月應該差唔多 甚至唔洗
我比較鍾意創造一個世界觀多d
或者我個人覺得自己擅長寫背景同設定多

btw 傾到聽日d巴打入黎唔知係咩位投票
好方法 置左佢廢事大家睇唔到新文

btw 睇係咩故 下個會係寫返現代故 代入感可能強d
傾住咁多先 睇埋波都訓
唔好聽反巴鳩up 我唔洗返通宵架
係我訓覺時間小
好多時 返8點我都係2點幾3點訓
btw 其實我做concierge架
我會話係客戶服務 不過多數d人都當保安
我樓都唔洗巡 日日坐係counter聽下電話 寫下小說

btw 一時時夠訓啦 多數放工返黎可能訓陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞