[一周年][選項][武俠長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (16)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
女/北
A
零男
B
A
寄居蟹咁 換個大d舒服d既桶比佢
a
依家都未必夠零男抽 上次一打就自爆弱點比佢知 外攻又唔夠佢勁
我記得路叔有過心理描寫知自己缺基本功唔識點好好運用内力
但從來冇彈過選項係請教其他人嚟樣嘢
係咪樓豬都知路叔依家全身百鳩幾年內力如果用到就好似天龍八部最後果幾十頁咁
三個襟兄第百萬大軍入面開無雙平衡崩壞哂
三房教果招長拳算唔算
唔知點解仲係覺得路叔其實唔勁但佢明明已經算一流
太少打鬥
超一流高手係武豪果d喎
超一流高手其實好耐之前好似講經咁有提過好多次有邊幾個人
真正橫行於天下既個幾條友

btw 路仔係一線中至一線尾 而家佢打既人都係偏向一線尾
其實睇返佢同人長老呢場戰鬥 佢已經係迅速擊敗
文呢
轉頭
有d估唔到咁直接係A 比小小時間
btw 仲有兩篇
---A---

「對。」我直截了當地答道。
「哈哈,小伙子,你被招式的威力所震驚了嗎?」南宮前輩反問道。
「對…我用了南宮前輩所教的劍招以後,便輕鬆擊敗了人長老。」我答道。

「小伙子,江湖上有不少神功,絕對有能力號令天下,而我所教你那招,叫作獨孤九劍,正正就是天下間最高的劍招。」南宮前輩說道。
「原來如此…難怪我能夠迅速拿下人長老。」我喃喃地說道。
「小伙子,要不是有如此的威力,我怎麼會陷入了這樣的狀況…」南宮前輩說著說著,便看了看自己「壺」內的身體。
我也沉默了,南宮前輩說著那種唏噓的往事,頓時我也說不上話來。

片刻以後,南宮前輩便凝重地再開口說道「其實…我可不打算教你獨孤九劍…這可不是報恩與可的問題,是因為獨孤九劍,已經帶走了我的雙手雙腳,我可不能再讓這詛咒般的劍技繼續下去。」

A. 說出北冥神功 自己可保護自己
B. 說出慕容候之事
C. (其他合理理由)
D. 放棄學獨孤九劍
C
講晒a同b

其實我本身都想落呢個選項 但驚太多
我計你做E 有興趣就跟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞