羽絨/風褸/旅行用品討論[14](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我美森用左兩個集運地址上星期都到鬼晒...
800Fill Power係講緊羽絨密度/充絨量
唔關牌子事
性價比就Montbell
要樣就自己睇
呢一兩年d 集運黃哂 舊時唔會
講真
唔洗黃 佢地有心check
發現咁多send 同一個地址都知咩事
Fp鬥fp鬥fp鬥
Btw 感謝,咁應該真係要買down了
我想買一件down hoodie比唔同既舖cancel咗4次單
真係無得同FC 鬥
兩回事黎
或者你去凍下一次就知
無計 佢地唔想賺錢
但都有機會係無哂貨
有時係代理投訴
舊時STP 都唔少平野 而家hk ip 都block 埋
好記得 5 百唔使買左件MHW monkey
而家無lu
邊到有得買?
常用既網站都唔會有
佢cutting同normal 版係一樣?
有機會都想整番件
巴打邊到買?
我想買沙色
Cutting 同 normal 版一樣係 trim fit?
睇左官網圖好似有分別
點中法?
有無人有試過Icebreaker 既260
見咁多人推smartwarm 250
無理由拎icebreaker 200 比
唔多網見外國網有賣呢條line
全部都係灰沉沉既色
tactical distributor
我又唔覺有cutting上嘅分別,因為鐘意素色,黑色褸又已經有,所以買leaf版試下,暫時hk未撞過褸。
上面講咗我暫時發覺最大嘅分別:心口logo同腋下位彈性料。
原來冇咗終身?真係唔知
又比Patagonia cut單
巴打你可以去歐美版montbell睇下
嗰邊的配色會唔同啲
一定夠頂,我上年去日本玩見同機好多人著呢件,但我成日覺得呢啲一折折嘅羽絨好難襯
大家知唔知點改ups運送時間?
佢9PM至送集運倉都閂啦
我都係怕凍, 但我絕少出動到down
Down 真係一樣好撚暖既野 我諗好多人高估天氣既凍
去旅行 唔計室內 你arm arm 起身 未食野 應該係最凍
食完早餐九行 點你都會 generate heat 你唔會企定向又大風 又空廣地方成半個鐘掛
咁唯一既敵人就係風 outdoor gear 其實準備左好多feature ,下次大風 lup 好件衫頂帽 拉實條橡筋 件外套 拉實腰既橡筋 裏面攝衫 係無咁型 但暖好多 唔使做米之連
其實好多時係因為入風先凍

我有呢件alpha sv, d uncle話買大左送左比我, 但隻色太過鮮明我都無乜著過
我都想識呢d uncle
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞