羽絨/風褸/旅行用品討論[14](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
即係香港著就lt?
件LT 12號先到倉,想問香港再凍係咪LT + SHELL就夠哂架啦?
呢個睇個人體質嫁WOR
我著atom lt 加shell 0 至-5度都仲頂得順
會唔會ar 好d
LT保暖之餘左右2邊有透氣布料
適合香港大多秋冬時間用
AR就2邊都會放埋loft, 無左透氣布料, 暖d但較LT焗

你個人體質係點? (怕凍? 成日手腳冰冷? 個人好易熱? 好易出汗?)
如果香港嘅嚴寒就可能要LT再加番件殼 / 上AR etc
(視乎大唔大風 定係只係溫度低only)

亦即係話 你要著咩係睇
1. 你有幾怕凍?
2. 睇你要應付咩天氣情況而定
藝Lt 內面使唔使著heat tech ?
巴打們可唔可以推薦下香港羽絨/內衣

好怕凍 覺得今日已經好凍
heattech + uniqlo down jacket夠做啦
非常同意 , uniqlo heattech 同down 係抵著 , 訓覺我都係著heattech, down 又係抵咁既價真係無得輸 ,但如果你係gear 撚又身痕想使$ , 買montbell D base 同down 試下, outdoor gear 黎講montbell 性價比極高。
同好,我一開始都買防水,人大左唔會比自己林雨就轉左 soft jacket, 已經入手左A 記 同 P記
但女裝平過男裝呢
羽絨gear撚黎講MH件 ghost whisperer 冇得輸,又輕又暖又packable
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞