羽絨/風褸/旅行用品討論[14](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
其實有60g 750FP 同 80g synth係底 係唔差個保暖 加埋gtx面檔埋風,都凍既話加多件flecee
請詳細地睇第一頁樓主所打既野
你會有答案
沙木尼 overlander
唔識晒巴打,好有心
另外我想問Atom AR會唔會厚LT好多?
要member 先得?
Fission sv 唔係人造羽絨咩?
上星期係M字頭都買左呢件,同價+9折code+9%cash back
其實好多巴打評論過 columbia 睇黎真係要向頭post 寫 columbia 狗也不屌 反而佢子公司 MHW 還可以
我有SL, LT, AR
全部有帽版

我尋晚摺完AR之後覺得AR 係厚 LT 好多
有一點要注意 AR 的確係焗身d

如果可以既買LT 里面再著 Fleece, 出面著Shell

AR 我買左兩年
我都係早幾日先著左一次

香港用唔著
仲諗住買AR ,之後底衫著件T 就算
想買件AL 同功能嘅但唔想簡中資公司
有咩其他款可以選擇🙌

如果你室內除左件褸著tee ok 既話,香港十度左右我諗可以咁著
你想講atom AR ? 可以試下 montbell Thermawrap Guide 不過好似香港行貨無入, 同AR 差唔多 用到120g loft , 但係又要計埋 exceloft 無 coreloft 咁暖,但以乎 thermawarp guide 就多d填充物, 我諗兩件野差唔多。
今日天氣著LT 好fit
仲冼埋少少雨水
今日天氣短袖衫加AR啱啱好
上星期東京,最凍嗰幾日一件Smartwool 250 + Fission SV搞掂,食嘢就咁除低件褸掛喺度就得,好方便。
黎緊1月中去北海道
睇咗Patagonia件macro puff hoody
我想問Uniqlo base加呢件再加件shell頂唔頂到
本身個身好易冰凍
大家點睇aigle 呢個牌子既褸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞