羽絨/風褸/旅行用品討論[14](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
如果atom lt著size s
Patagonia size xxs係咪應該太細件
Columbia 係垃圾是常識吧
跪求patagonia discount
試左件triolet好撚正
但瘦撚要着xs
上網睇好多都冇做折加冇xs
香港賣成3500好撚貴
有冇巴絲好心幫幫手
macpac 都唔錯,過陣去紐西蘭,見到減到半價
今日係overlander入左Montbell Permafrost Light Down Parka, 得10% off 不過算啦,呢件都幾靚仔,夠晒香港玩去日本都應該頂得住
雖然係pata fans 都不禁問你點解買 pata D hardshell ? , triolet 用3 layer gore tex 但係唔係用c-knit backer , 即係用舊料,設計又無乜特別, 3.5k, 個價其實大把選擇, pata 真係, D hardshell 唔係特別出眾, 唔使買佢
http://www.overlander.com.hk/product/details?code=030101554#/?color=6390%20EMERALD

原來overlander都有賣,日本買原價都平過佢,仲要多色
我係想搵類似哩種好挺身好硬 厚少少既料 同埋佢入面隻料好似耐磨 襟用啲
我試過arcteryx唔記得咩model好簿 我估係2.5L入面係直接摸到層膠 好似好易會刮爛咁
講真3.5K真係out曬budget唔會買 睇下有冇discount可以減多啲 如果唔買patagonia有冇咩牌子推介 香港TNF個啲全部都唔挺身好簿咁
見到有師兄講montbell 前排係日本睇過 性價比係好高 有啲料又係好硬挺身 但啲色唔知諗咩 全部都出啲鮮色 就算黑色/深藍都硬係要配啲紅色黃色拉鏈做design個條友係咪食左屎 簡簡單單黑色配番黑拉鏈都冇
幾時?
應該係Bivy Down Jacket
P記 Better Sweater 同 R1 有冇人知香港大約幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞