羽絨/風褸/旅行用品討論[14](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
thx
我要買件fleece
R1?
R2?
香港著買邊隻好
巴打有冇折?
可借用嗎
唔好怪我認字特警mode,outlook唔撚係解做外表/外貌㗎
買件衫都要俾你批鬥
唔介意 自膠 細個習慣左 load 唔到
應該係appearance 或者 講outfit
個個網無size
我講野語氣重咗,講聲對唔住

咁可能係我傻仔啦,正如無諗到絲打你唔喺香港一樣

人地巴打日日爬雪山我唔知咁多啦

但係Alpha 講明件衫長度, SV 講明係severe weather用, 仲有product photo同 實物都已經show曬出黎

咁可能係我先咁深思熟慮件野啱唔啱我啦(而且再睇番其實Alpha SV係有兩個袋口位,之不過擺咗喺高位,大不了咪隻手插高啲插高袋囉)

利申:我自己都仲想入件sidewinder 呢啲咁滑雪用,單一無謂香港著唔得幾多次嘅衫著
Push
可唔可以講下呢件係FOR咩用?
防風?
其實買衫點睇需要
我今次BLACKFRIDAY先開始入呢個POST正式買外套
發現好多學問...
款款都唔同功用
唔想年年冬天都著三件外套但都無件暖

利申:怕凍到仆街
呢個post 討論下D gear ,唔好傷和氣,買錯野就當交學費, 我相信呢到唔少巴絲都成櫃衫根本著唔哂(包括我), 最緊要知自己買乜自己鐘意,根呢到D巴絲學下野, 睇下D detail 睇下D spec , 多睇多討論就識。 買野前睇睇樓主個post 好大幫助。
樓主頭個幾個post 幫到你, 裏面有提atom lt , atom lt leaf 只係軍版咁解。
我知我7左所以無所謂歡迎笑鳩我
其實個原因好簡單,我想搵件最好又耐用的防水風褸諗住貴買長著,因為我成日出trip

我乜都唔識只係上網google原來gore tex 做到,就搵到呢款叫果間廠最耐用的款,望緊個價789美金笑左出黎

點知搵兩搵見到有間清貨做 489 美金,咩碼同色都無晒得番黑色 S , 驚無晒所以未睇資料就買左先 (果然係last果件)

以為無死啦,點知睇睇下原來無Hand pocket, 我無諗過風褸係會無, 咁就伏左了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞