羽絨/風褸/旅行用品討論[14](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
平平地可以接受既
個時去新西蘭凍到痴線先買
著左一年左右
開始殘
S~M 要試
用料差
個cutting 又唔岩亞洲人
佢唔大減價真無人買
Atom LT 大家買 Jacket 定 hoody
買左件Beta AR
件hoody出晒事
而家好後悔
但你著得Fission 應該唔洗著LT
你零下著?
多鬼佬買
起街多數見人著kathmandu 同arcteryx
Pata 反而少
睇你想做面定中間
面就hoody中間JK
出咩事?
佢啲Down JK 係幾抵玩
我件係hoody
出面著Beta AR
頂住條頸
我有替代品今個月去大阪
呢一刻覺得無帽先岩
無錢買替代品
頂帽都正常 唔好拉咁上
但如果你唔著shell
你又會後悔 落雨無帽
我都係覺得香港特別凍. 我以前住外國, 唔會落雪既地方, 不過冬天都係得幾度個d. 都未洗要着到咁厚.

今日, 我係番工恤衫 + 冷衫 + Nuclei AR. 尋日係仲着緊Atom LT. 不過尋日都明顯feel 到Atom LT 入風.
問一問大家,有咩牌子有擋風同保暖既風褸,著上身又唔會厚,岩女仔著?
其實唔關bns事,美國係興放出面 amz隻ship成日亂放
明明已經多高樓 擋下風
我呢邊對住海都無咁凍
真係唔知點解
係呀,想預備定去落雪地方旅行著
之前好似樓主post 左fission 改左版
你可以試下Camosun parka
佢用down 比 fission 暖啲
有Budget d 可以試下上最頂 Macai 可能LT 都唔洗著
Thanks a lot! 我研究下先
天氣凍 想問下有無巴絲需要保暖內衣?
Montbell 保暖內衣-消委會推薦
1件8折 2件起7折。
https://t.me/klattermusenhk
想請問一下 Patagonia 除左R series 外 其他系列邊隻好
啱美國買左件 Arc'teryx Alpha SV 黑色 498 美金以為好抵

點知原來無袋位插手,冬天唔帶手套的話隻手無得縮

而家有d後悔無做好功課,一心想搵件好shell 防水耐用透氣,竟然無留意 :(
我有件全新係度 早知平d比你
Pata 點解個個都推佢既fleece ,當然因為佢正,但都有小小歷史因素, 當年第一件fleece 就係Malden Mills (polartec) 同pata 硏發出黎叫Synchilla 而家pata 重有Synchilla賣 而佢既R 系係technical fleece 即係比人上山堅砌 唔係fashion 型fleece 所以作為gear 撚一定推R 先,個人對pata 出大部份fleece 都有信心,一來功藝成熟 二來pata reputation 高 重有佢既baselayer capilene 都好出名
至於 rain jacket 就大把選擇 唔使理pata
montbell 嘅power hop parka men’s頂唔頂到-4度
見佢個樣幾靚仔又人造纖
同埋好似有防風洗水功能?
正皮 可以加埋nano air
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞