滑雪滑雪再滑雪 3 (雪季開喇)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
黎近1月頭同朋友去湯澤滑2日,
朋友0經驗,打算係岩原學1日,第2日就去石打丸玩,
原本想去神樂,但上網睇地形好似好複雜,驚迷路
想問大家岩原用返當地滑雪學校有冇問題?
租雪具方面,我上網睇青達雪具好似好多人用,有冇人用過
謝謝大家
我自己滑過下,想兼顧到新手,同自己可以滑d有趣味d路線
後日我都係第一次去神樂
睇過下地圖加遊記
複雜應該係指左邊田代區
佢係橫散開雪道
你當神樂係三個滑雪場應該無咁亂
會去埋和田小屋?上網睇行錯苗場嗰邊要搵返巴士搭返去三俁,田代區綠色線多,其實係好玩,
上次4月去神立高原,冇咁複雜,又有park玩下
我初滑去唔開田代
應該唔會行錯😂
青達老闆應該係台灣人因為講國語所以多人租,本身佢地關門六點,要六點前還板,點知上次無料車無位等多班車,坐車落山7點先到都無炸形,俾著日本人開會黑面。

神樂較平路多,好多時要除板行去上吊車
初學苗場岩唔岩,諗緊2月去
I'm in a ski park in hokkaido. My friend is late because he got off at the wrong stop and had to wait for another train. I asked "how on earth did you miss your stop?" He said "I'm sorry. What can I say?" I complimented him on his trumpet skills. He said "yes what can I say?" The current situation is very bad. I then said "well yes what can I say?" This afternoon I was shocked when I saw a car accident in the street. He said "I can imagine" His girlfriend too said "I'm sure you were"
有無巴打去過NY Hunter Mountain
啱!除咗2號纜車山頂站向下一段較難,其他吊椅線easy
想組隊可以喺邊度搵人?一月中想去白馬但係單機真係有啲悶
野澤附近除咗野澤溫泉大家有冇其他建議?
因為野澤遲咗開而且我又已經訂好哂野,諗住轉去附近場滑住先
我下個星期中(12/13號)到野澤嗰邊

我聽人講近嘅可以去龍王
連登!最大gay討論區
邊度仲有雪鏡賣,唔太捨得二千幾買Oxxxxx
請求高手

東京 車程唔遠 新手 唔多滑雪 一家大細玩雪 即日來回 有無推介 謝謝
早幾日black friday 大把而家先問
想親身試下 新手
Amazon 買百幾蚊港幣,寄集運倉
輕井澤
香港試完 上evo買
係咪有分平鏡,曲鏡,有框無框
具體有咩分別
幾日雪齡咩都唔識,之前全身借,都係爬完文又有興趣先的起心肝買番副
淨係用過曲鏡 比起平鏡 左右視線會多少少
有無框係咪無咩分別?
evo係?
除咗對boots全身平嘢
對boots都唔夠你個鏡貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞