滑雪滑雪再滑雪 3 (雪季開喇)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
ski正常會比snowboard容易整傷個膝頭啦
野澤好定白馬、志賀好 仲溫下溫泉
失速炒埋果d膠帶欄
扭到膝頭d韌帶傷晒
就係因為仆唔到,
但又企唔穩,控制唔到個啲跌
咁樣膝頭就真係好易扭親
一月中去野澤開季, 希望黎緊月底有雪
唔想滑草呀

見到教練去到藏王滑草場準備開季, 好sad
大家都話無雪 我二月先去東京會唔會收皮要滑草
係唔係唔好咁快book定酒店好
唔會啦
二月都仲冇雪
真係成個雪季收得皮
記得個陣 第一堂一開始就教點仆街
一覺得自己控制唔到就要打側訓底

個陣聽覺得係人都知同做到 我女朋友無乜運動細胞 都識 估唔到真係有人做唔到
琴日上第一堂教練都無教點跌喎 仲諗住下次搵返佢
應該個個都會教點跌
GALA係唔係唔夠雪?
諗住27th to 28th 去滑, 睇黎有d mun...
27, 28有冇機
book撚晒酒店啦頂
睇Windy好似會落好多
有無人諗住2月尾去niseko玩
有興趣join我 可以睇下面個po

我諗住每年都搞一次 想儲下人

https://lih.kg/1780272
聽見都覺慘 咁早就完季
你可以去官網睇 佢好似唔係收入場費 係纜車/吊車券

野澤而家咁L樣
我total book咗野澤、湯澤、白馬3個住宿睇到時邊度唔洗滑草就去邊
非常敏水..做定2手準備啦巴打
呢家係咪得番niseko有雪滑
立即book酒店北上去山形啦
北海道既都ok 唔一定Niseko
Niseko琴日仲溜緊冰
係夜晚落 所以今日好似又ok返
雪都未落就完季
1. 任何情況heel to toe 或者toe to heel(比自己感覺是重心在前腳,實質在山坡可能重心都是50/50,不會過前),但千萬不能挨後。
2. 轉toe side過程喺有板頭直指山腳加速的恐懼,喺每個人必經之路,用敢縱前!你驚恐一挨後,板頭冇edge冇steering,一係跌,一係後腳heel side補救。
3. 你說的重心不穩,就係你不經意哋做到挨前的動作了。
我哋喺比大腦fake咗以為自己喺平地企(跟做就變挨後),實質縱前先90度垂直山坡,板頭先有edge做嘢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞