滑雪滑雪再滑雪 3 (雪季開喇)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
佢唔係新,只係今日雪季第一日開
若櫻冰之山
日本人講過年係1月1號喎
佢張圖係去到1月20…

張圖比上年高溫同少雪你點理解為無雪
在日本北部的日本海一側,自年底以來降雪量有所增加,預計到1月中旬為止的降雪量將與往常一樣高。斜坡上的積雪將逐步得到解決。但是,請檢查最新的路況信息,因為它可能會影響您的歸宿。
由於日本東部和西部的日本海一側的寒冷持續時間不長,因此降雨是正常的,但預計會繼續下雪。
而家八方尾根、五龍、47都局部開放中..
1月初照滑無誤
野澤溫泉就...
係我太悲觀
黎啦我地跳下求雪舞
滑雪頭盔同單車頭盔係咪兩樣野黎
包耳保暖,如你內帶冷帽都得
另一個問題上面開太多窿,積太多雪粉
我都唔知giro nine同nine.10分別係邊
我用nine(日本買), 我阿媽用nine .10(韓國買)
但睇落個樣基本上一樣咁
見官網已經無咗....應該dis-con咗

希望去到日本重有水尾可以試到
你可以睇下日本樂天仲有冇人賣
有應該d門市都仲會有
望下又冇壞既
我有見到樂天重有大碼呀,但未試過唔敢搏
我11月底12月初志賀都有一條開左
1月頭去福岡果個九重森林公園滑雪場係咪收得皮
我都係唔要pad 入面戴冷帽同鏡喎
咁樣除咗頭盔就唔會見到啲頭髮扁晒

Btw 就快出發 快啲落多啲雪啦
老老柒柒....福岡真係敏啲....

不過氣候嘅嘢講唔埋,隨緣吧
第一次滑 唯有預定滑人造雪
謝巴打
去得九州都唔預雪靚架喇
第一次去?
係呀 第一次去 咩都唔識

咁岩見到去福岡機票平d就去
https://www.rakuten.co.jp/f-janck/info.html?l2-id=item_SP_ShopMenuFooter_6
手痕去左撳日本樂天, 呢間giro nine有齊大中細碼
而且係小川町(即係都係御茶之水果條運動鋪街)有鋪,
去開或者可以target 呢間睇睇

呢間我自己有係樂天網購過佢, ok的
查實呢度都幾難去㗎喎
要揸車落到熊本同大分縣中間d山位
不過又真係平既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞