滑雪滑雪再滑雪 3 (雪季開喇)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
6000蚊4個鍾咁平?私人定團體?
6000蚊4個鍾咁平?私人定團體?[/quote]
https://sapporo-teine.com/snow/school/daily

手稻滑雪場日文版網址有寫上下晝各兩個鐘團體課程 6100円.(唔包GEAR)
但中文同英文版都無寫呢個課程.只有包GEAR團體課程 16000円得上得3個鐘堂
https://www.sapporo-kokusai.jp/school/level.php
呢個就札幌國際滑雪場,無睇錯就5800円 4個鐘堂
就算團體 通常都係4 5個一齊上 唔會太多人
下年 3月想去gala湯澤滑雪,0經驗,見klook有個2小時教練課程$1298,巴打們有冇join過同覺得個價o5ok? 或者由東京出發有冇其他更好的滑雪場推介?
睇番留言啦 gala 係湯澤區最硬嘅溜冰場
湯澤區其實有好多個滑雪場,如果自已渣車都係大半個鐘距離,唔渣車係越後湯澤JR站都有巴士去
苗場 神樂 湯澤中里 岩原 神立高原 GALA 石打丸山
呢一堆都係附近
GALA我覺得因為宣傳做得好好所以先好多人去
如果你上網搵湯澤區中文滑雪學校其實佢地唔介意去第二個場教的
第一次黎左北海道星野滑
第一日跌左2次
第二日龜速滑

見到好多人都完全冇減速咁向下衝直至炒
十二月中啦,白馬堆滑雪場都係得幾個開左…
黎緊一月頭去栂池高原…是咪要轉場
下星期18號去湯澤滑,當日氣溫預計9-13度,咁高想點
12月去湯澤真係祝你好運
巴打有冇教練學校介紹
上年我Joinhttps://diy.ski/
都唔平喎
最尾book咗2月9號 藏王學校 私人課程 24000JPY
camber板本身float幾好
160磅以下建議都係買150-152左右
太長累贅 要用多d力switch 或者pop
當然都要睇塊板既top sheet佢lift 到幾重啦
有中文教練?
英語 藏王我自己好難搵到中文教練
18號唔驚啦
我9-11都未驚過
滑草滑冰姐
一個人全日?
我自己英文有d雞
你book左住邊? 諗住係邊到租雪具呀
人做雪
打算租:Best Rental Pro

住就附近雪場民宿,經樂天求其搵間有露天風呂,評價唔錯就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞