滑雪滑雪再滑雪 3 (雪季開喇)

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
二世古冇車我覺得都冇咩問題
點解巴係短加護膝會好過長?
sor ah巴打 太忙冇留意
加我telegram傾?
tg:timetoski
大約1千蚊滑3日左右
你幾時去丫巴打
里昂 想去滑雪

最近好似得l 7 Lau 七湖

想問有冇師兄有好介紹 即日來回
唔請教練, 慳埋d錢我怕一旦整親會唔夠用嚟睇醫生
仲要傷過好難100%好得番晒, 又錢又時間又手尾

唔係話幫教練拉生意, 你身體能力好優秀都好
有d safety概念係靠睇YouTube片自學係真係學唔到
事關滑雪係xgame黎, 滑過, 就知個危險性真係有係度
就算係老手都要自己小心, 更何況乜都唔識既超新手

我至少見過兩個人第一次滑雪trip既傷得好甘,
一個ski到膝傷搞左大半年都未復完到
(冇請教練自己玩, 之後自己失速自炒欄位)
一個sb學左一兩日, 最後果日自己玩,
跟住又自炒, 炒到手腕骨有事返香港要做手術

記得安全, 注意自己極限, 咁先可以長滑長有,
唔洗提早收咧
個個請教練好似好貴
想問下有冇啲咩特別野自己買左先好啲?我見佢好多都有得租
三月中自駕上KIRORO 唔知路況難路難揸?有無有經驗巴打?買最貴嘅自駕保險o唔ok
湯澤神樂開到5月尾咁耐?係咪因為係人造雪?但上網睇又唔見有講,湯澤其他雪場都係開到4月頭
湯澤地區海拔最高 冇咁易溶雪
湯澤最高
希望依兩日落夠雪
大家滑雪旅遊保買邊間公司
Msig
1000蚊3日點得呀
Doragon,gear,交通,食
就咁租full set gear都 5000 至 7000 yen
雪票又5000yen
坐車打錯 Gondora先岩
呢個真,你自已控制唔到 做左炸彈 炒到人仲大獲
纜車一日4500yen!
板,鞋 一日 3000yen
咖哩豬扒飯1000yen
熱咖啡$300yen
雪水,0yen
無料接駁巴士 0yen
咁點一千呀
一千蚊萬四yen都無
佢話lift 同租野嘛
1千3日應該夠
Lift 真係睇地方
唔熱門個啲其實幾平
新手都係滑黎滑去個條track架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞