新地天水圍新盤Wetland Seasons Park 涉710伙 料最快下月開售

1001 回覆
7 Like 122 Dislike
同問。

啱啱傾好佣金
聽日去示範單位,我好似隻羊仔,咩都唔識,其實有D驚

第一次睇示範單位,有咩要注意
抽中想再諗下一步啦
咪玩啦, 呢個盤可以有兩三個post 討論仲要咁熱烈就知受歡迎啦

你有冇見同期西營盤果個單幢新盤有人講?
睇單位姐,唔洗怕
之後入票佢會教曬你點做
記得入票前簽好曬回佣文件
佢話無單位無價錢簽唔到住都唔洗理佢
總之一定要簽好左份回佣文件先
發展商
2房2.2%
2.5房3%
好似係咁
果D貴撚到無得講,哩個真心一般夫妻都應付到,如果做高成數
回咁多,經紀真係慘過食屎
一個願打一個願挨
呢個年頭,多數唔回佣既客都係無買過樓既後生仔
因為唔知有呢回事
對上一個新盤响連登咁熱烈討論既應該係龍床盤
其實我開頭都唔知可以回佣,好彩有上連登做功課
知道!感謝意見!
想問知唔知樓底幾高?有無3000?
睇到了2850, 3050, 3150

3150果隻應該可以間個閣樓仔...
祝你好運
但係唔知啲喉點走
啲橫梁又點
呢啲售樓書無寫的
而家新樓正路應該唔會係飯廳至客廳位有橫梁同埋喉既(9UP)

呢個位置應該無野阻可以做個閣仔俾個仔第日訓.....我知咁諗好唔人道,但呢個單位係最平,如果兩公婆買左起碼都有空間養到小朋友10歲左右再換樓
近返支那
咩人住自己諗
橫樑主要功能係收埋D 氣喉 (開放廚房抽油氣喉/ 分體冷氣喉等) + 電線, 多數開放式廚房既廳有條橫樑接開廚到露台, 途經分體冷氣位, 如果有黑厠就要連埋浴室寶既氣喉。

所以基本上而家既開放廚房廳一定有橫樑, 無橫樑你仲驚, 有個新盤抽油煙機排放係廳, 唔係露台

有橫樑唔怕既, 起閣樓順便會幫你爆左佢, 重新排番D 喉管; 問題係閣樓而家起至少30萬, 要燒焊加大搞, 你諗下值唔值

同埋個仔細細個點爬咁高上閣樓呀大佬, 梗係父母訓上面, 仔囡訓下面啦
其實個仔咁細 近窗的位置好似啲公屋單位咁用玻璃間房咪算 唔使爬上爬落
閣仔係吃力不討好
買間舊少少既二手樓啦
我15年已經上左車....

只係屎忽痕諗下點配位

因為想留番個閣仔下面位置放下SOFA電視,台等等可以係下面用餐所以先整閣仔
上車買新樓就盡量用返原裝唔好搞咁多額外嘢
唔係洗錢裝修同舊樓一樣 又要捱樓花期 間隔又唔好 咁真係得不償失
開放式造閣仔都係逼於無耐
買一房仲走去整閣仔不如買二手兩房好過
造閣仔筆錢加少少都夠你舊樓全爆加電器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞