新地天水圍新盤Wetland Seasons Park 涉710伙 料最快下月開售

1001 回覆
7 Like 122 Dislike
不過就算真係萬4, 都抵過恒大掃管笏果個既,佢果個成萬6
一房半,如果係新婚未有BB都得
半房將來擺BB床
但係要預十年後換樓
特登趕走真香港人啫
當30幾歲成家立室點都會10年內換樓啦
再唔換就太老做唔到長年期按揭
而家厘印咁玩法
掹邊上車買364房半
如果十年內事業原地踏步
換唔起樓真係唔知點用個半間房
寧願380兩房,進可攻退可守
有冇掃管笏買家上水?
呢個盤好奇怪, 今個星期有好多特色戶高價成交

新盤成交:恆大 ‧ 珺瓏灣特色戶一周三破頂
01月04日(六) 14:59

中國恒大(03333)旗下屯門掃管笏「恆大-珺瓏灣」於過去一周內三度打破項目特色戶呎價新高,其中2A座頂層F室,實用面積約223方呎,附連167呎天台,屬開放式戶,獲買家以477萬港元購入,成交呎價約21,390元。

另2A座頂層E室開放式戶,實用面積均約223方呎,附連181呎天台,買家採用90天一按付款辦法,成交金額482.8萬元成交,呎價約21,650元,打破2A座頂層F室,再創特色戶呎價新高。
據成交紀錄冊顯示,該盤過去一個星期接連售出8伙。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20200104/bkn-20200104145924897-0104_00842_001.html
就係呢d 大陸佬搞d 龍床盤出黎玩爛晒私人樓
Shk 點衰暫時都仲有個譜
天南好多巴士站都響公屋出面
a37少站,唔係個個屋苑都近
你肯拖個喼行10分鐘去答就無問題

住過天水圍個個都話唔好
你係咪做地產 係咁sell
老一輩可能岩住啲既
剩係需要去街市買送

後生想同人出街一定要出番市區
下下廿幾30蚊車錢一程

因為我朋友住完真係呻左好耐
所以我都覺得伏
香港人
今日去咗睇樓,AA介紹呢個盤,我打算入手425呎單位,但係我係第一次置業,咩都唔識。

個AA話見我資金唔多,可以係「佣金」(好似係講呢個),幫補我少少。

請問「佣金」係咪指「回佣」?我最多可以叫佢「幫補」我幾多?感謝各位意見!
一般AA會回8-9成佣比你 ,姐係如果發展比2%AA,佢要比番1.6%-1.8%成比你,問多幾間AA睇下邊個回得多D,記得簽紙確認,要有公司印,自己上網做下research
明白曬!

AA約我今個星期睇示範單位,佢話如果睇完冇問題,就可以幫我地係下一輪抽籤時抽。

想問假設我睇完示範單位後,確實要買層樓,成個購買程序應該係點?
掃管忽同白石角係咪禁區?
禮拜六帶埋樓價既5% deposit(叫銀行開本票比你)去抽籤,你會被assign一個編號去決定你幾時有得揀單位,一到你既時候你就要揀定單位之後用你個deposit去同賣家簽臨約,到時個aa會介紹埋銀行按揭plan for你找全數
入票咋,邊洗帶5% 呀Ching
知唔知呢個盤 發展商比幾多%AA?
回佣紙多數咩時候簽?
天水圍既輕鐵真係搭一次屌一次
住天盛, 近西鐵站既都還好
住入啲, 啲燈真係多到屌老母,
坐巴士起馬用多3個字, 至少
朝早巴士架架等埋站, 耐到PK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞