新地天水圍新盤Wetland Seasons Park 涉710伙 料最快下月開售

1001 回覆
7 Like 122 Dislike
管理費無$4都走唔甩,當2房$11500租,扣埋管理費得$9800
600萬兩房有啲垃圾,成14000蚊呎天水圍,仲要2021 年時預樓價低依家5%-15%
自己係低置都講過,呢個盤開則根本唔似 SHK 樓,更加似四縮盤

四百幾呎,竟然有兩房兩廁既怪則
最細既三房五百呎頭,個廳連開廚,都唔知一家大細點開飯
六百幾呎可以做到三房套再加儲物室工人廁,可以諗到入到屋之後感覺係幾迫

根本吸引唔到而家住緊嘉湖,天水圍居屋既住戶換樓,分支家庭一兩個人住都仲可以。
Agent叫我賣美湖居高層濕地兩房換新盤
我叫他唔好on99啦
有一班傻仔會就住借800萬9成,選擇建築期付款少一成優惠(貴一成樓價)
兼天水圍租值低,600萬樓收租$11500加$4/呎管理費,你計下回報率幾多喇
唔係話諗住聖誕前賣樓咩? 做乜而家連價單同示範單位都無
驚好似park yoho滯銷?
想搵水魚清貨 但個市啲風一面倒唱衰
再有地產代理疑違反《一手住宅物業銷售條例》。預料成為2019年的壓軸新盤,新地(016)旗下天水圍濕地公園路項目Wetland Seasons Park日前批出預售樓花同意書,發展商日前預告,該盤將於本周末或下周初開價,部署今年內壓線賣樓。

但項目樓書都未上載,市場近日就傳出多張位於天水圍區的街招相片,上面寫有「新鴻基濕地公園旁一房全新樓399萬」;「新鴻基1房388萬、2房588萬」;「新鴻基低密度公園豪宅460萬兩房」、「人間仙境,首批抽中必贏,46萬首期上車」,並寫上懷疑為地產代理的電話號碼。
咁2房即係460萬定係588萬起跳
460可能係房半扮兩房掛
岩岩做左野幾年希望上到車
新盤兩房,以新地Park Yoho Milano賣到15000/呎歷史,無可能比嘉湖兩房平啦,預計600萬啦
又啱啱又幾年...
Milano 又係艇晒
Shk 唔會平開,睇御半山個位一樣西,到時咪又包裝到交通方便咁賣,有小巴,有614都係賣點
好大機會係
山山D 400尺唔夠2房都係咁
嘉湖山莊460已經做到正常兩房,梗廚,非黑廁
460尺個則
Wetland 講緊價錢460萬兩房, 所以應該係1房+1士多房

BTW, 睇電視見到上星期嘉湖2房成左單478萬 定487萬, 總之尺價110XX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞