新地天水圍新盤Wetland Seasons Park 涉710伙 料最快下月開售

1001 回覆
7 Like 122 Dislike
西九文化區/柯士甸站/西九龍站上蓋,與九龍站上蓋高度階梯一樣搞笑
其實2/3期或者112區塊地
係咪都一定冇兩房濕地景?
我上車只吼兩房
如果樓望樓,或向馬路個面
呢個盤唔太吸引
出面有更多好選擇
正路新盤最優質景觀留俾三房,係美湖居/景湖居當日李嘉誠無心插柳,三房望樓景而兩房望濕地景(現時比差景貴10%少業主放)
嘉湖寧願草多一排錢
買CD GH單位
呢d 供應多,計呎價抵
GH就算係無景,係美湖居早已過600萬(早排賣623萬)
最後一樣勁多人買
傳有shuttle bus去Yoho Mall
嘉湖兩房靚景都要530萬
多20%錢 多30%空間
530萬都買唔到濕地景的兩房

美湖居同層3X樓放緊580萬
打錯,係唔靚景兩房都要530
WSP 黑廁開厨,已經令我卻步
如果冇靚景兩房
冇必要考慮呢個盤
個度起咁高,去濕公既侯鳥咪好易撞樓死?
伍氏指,嘉湖山莊最新成交單位為美湖居2座高層G室,屬實用面積544方呎3房戶,以585萬元易手,實呎10,754元。原業主1997年5月318.3萬元一手買入單位,持貨22年,帳面獲利266.7萬元或84%。

叫價叫到1000唔減都無用,人地有人地用同樣價錢買其他貨
利伸唔係踩米埔景,自己住緊果度都望到米埔景,但現實現階段應該都唔會有邊個用呢個價接呢件貨,當然唔排除遲下如果樓市升返果陣佢可以成交到
濕地景要向東北,冬天係凍撚到pk, 除非全間屋開足暖氣
2座高層G係望麗湖樓景
美湖2座CD個廳都只係望第三座CD,無米埔景
即係肯比電費就解決到問題啦
想帶出既意思係啲人會用呢個價錢去接三房無景而唔去接個兩房靚景,始終叫價唔可以作準,睇成交價最實際
試過見人賣樓開價,開頭有買家還價-20萬佢覆都唔覆,到最後-5x萬先成交
建議果個賣家如果唔係急於要💰,寧願暫時收租都唔好大減價,始終米埔房盤比較罕有唔憂賣(前排5座3X樓F凶宅例外)
有冬天咩
今年個暖爐仲未開
座向真係好緊要, 尢其是開揚景
如果吹正東北風係唔止低2,3度咁簡單
你地試過係屋企仲凍過係條街既感覺未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞