新地天水圍新盤Wetland Seasons Park 涉710伙 料最快下月開售

1001 回覆
7 Like 122 Dislike
天真到你呢

你以為你申請就會批 ?
https://lihkg.com/thread/1357514/page/1

你條廢柴真心演繹「狗一藍 腦便殘」
8M 九龍都搵唔到新少少, 大少少
但相對方便
太偏 不了
明明市區上蓋兩房都只係6M, 都唔明點解你地要討論到大西北咁遠
嘉湖四球盤湧現 中層2房僅售475萬

中原地產伍耀祖表示,天水圍新盤以低價推售,認購反應熱烈,區內二手交投淡靜,造價亦偏軟。嘉湖山莊新近錄得兩宗成交,麗湖居4座中層E室,實用面積446方呎,兩房間隔,叫價528萬元,最終減價53萬元至475萬元沽出,呎價10,650元。原業主1998年10月以125萬元買入單位,現轉手賬面獲利350萬元,單位於21年間升值2.8倍。參考同座低層E室去年6月成交價520萬元,相隔7個月賣平8.7%。

相關新聞:【樓市成績表】2019全年錄2.06萬宗一手成交 創15年新高

伍耀祖又表示,樂湖居1座低層E室同日亦錄成交,實用面積448方呎,售價亦跌穿500萬元,議價後以489萬元易手,呎價10,915元。原業主於2014年7月以285萬元買入單位,持貨逾5年,賬面獲利204萬元,升值72%。
仲元天屯啊? 真係要諗諗先
有市區上蓋都唔心足, 仲想要十年樓, 大貪左啲喎你
好多因素啦 點知後日出年會發生咩事
簡得果度我買柏慧唔好
唉 傻鳩
啲人買唔到 一回流 就叫到靚價啦
唔識游水都游到過中國
Wetland 兩房超值 三房靚
做乜鳩咁心急賣樓
等多幾日都唔得
豬隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞