新地天水圍新盤Wetland Seasons Park 涉710伙 料最快下月開售

1001 回覆
7 Like 122 Dislike
新鴻基地產(0016)旗下天水圍濕地公園9號第1期住宅項目,正式命名為「Wetland Seasons Park」,仍待批預售,最快下月開售。
新地副董事總經理雷霆指,第1期「Wetland Seasons Park」涉及710伙,項目待批預售樓花同意書,預計好快獲批,最快下月中有機會發售,可算是2019年壓軸大型新盤。
新地代理總經理胡致遠指,濕地公園路9號分3期發展,項目1期共提供710伙。第1期以梯級式發展,包括10幢2層高洋房;4幢5層分層別墅;至於8座10層高的低密度分層大樓,提供約569伙。
戶型介乎一至三房
胡致遠指,前後排單位有不同景觀,而項目提供高比例兩成特色單位,分層則提供一房至三房,當中一房佔5.5%,兩房間隔佔69%,三房或以上佔25.5%。
他又指,售樓書仍在製作中,故單位呎數確實後才公布;至於價錢方面項目獨特,由於項目定位獨特,將不止參考同區,參考範圍或會較闊。胡致遠透露,由於項目七成單位三房以下,相信大部分單位符合新按保上限,有助上車客置業。市傳單位實用面由280呎起。
雷霆補充,港島東半山司徒拔道18號「CENTRAL PEAK」示範單位將近完成,有機會年底或明年初推出。

新地中標西九高鐵站商業地王 郭炳聯:邀請長線投資者參與發展

新地以逾422億 奪西九高鐵站上蓋商業地王 成交價破官地紀錄

啟德海景住宅地最少收4標書 長實及新地均獨資入標

有冇人有興趣
如果唔養車擺正樓下既話, 相信一番左屋企只要唔係同區邊個朋友都約唔到你出街, 計埋落樓出西鐵站都4~5個字
偏撚到
要有車
垃圾地段
識買一定買景麗美翠湖 柏麗
游水都過到大陸
真 有朋友住天水圍 偏撚到唔想入去
果個閪位去天西最快要去天澤搭k76
基本上去咩地方都要預多半個鐘
坐輕鐵一定慢到on99
再加上果個位過海巴一定唔使坐
企足全程都似
講商場最近天一但大陸到on99
無車真係不了
我覺得會開萬3 shk好多貨尾
再推咁貴 等食空置稅
無可能
叫得雷霆賣就唔係賣萬3
最小14xxx-15000起
位置垃圾賣得平會比另一個女人賣
閪中之閪 仲要唔夠車位
閪到不能再閪嘅閪位
淨係去西鐵站都要25-35分鐘
周圍乜7都冇
得個19天一商場
冬天凍L到hihi
收到風遲d會起天水圍北站
等洪水橋同北環線之後
上個星期係個度返左幾日,港島去遠到仆街
你住邊架
我住濕滯公園
曬氣啦,一堆站吹左幾年都未起到,依家先吹天水北,冇十年都搞唔掂
屯門南吹咗10年未?影都未見到
買左先
等升
屯門南起完十年之後就到天水圍北
起碼15年後到時仲係咪到住都係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞