新地天水圍新盤Wetland Seasons Park 涉710伙 料最快下月開售

1001 回覆
7 Like 122 Dislike
養蚊位,咁撚入,交通又無

搵邊撚個買,定真係業主打算買定水泡游水過深圳消費
睇價錢啦
SHK 第一水都應該會開個堅平價
造到個勢好似好多人搶
之後越賣越貴, 食埋溢價
尤其係呢個盤3期over 2000個單位
All in 最細單位 求上車
個名改到主題公園咁
448呎果隻單位成交係5球以下
上車二手大把選擇
新樓兩房搶硬
點唔方便都好過掃管笏
你岩

代理指,天水圍嘉湖山莊剛錄低市價成交,為樂湖居2座高層E室,面積448方呎,屬兩房間隔,成交價478萬,呎價約10669元,低市價約5%
真.兩房

一房+士多房, 間一房都唔叫大
衣櫃要放去士多房, 其實加埋即係一間放到衣櫃既大房
打和, SUPER
掃管笏新樓係最低參考價,所有新樓呎價唔會低過上源,Omaoma
交通好方便
嗰個位將來搭屋苑shuttle bus,一出屋苑轉左一條直路唔洗10mins就到西鐵站
快過天瑞搭輕鐵去西鐵站
有冇可能有三百幾萬既上車盆
Shuttle 駁到天西?
有錢賺發展商應該會攪,而且咁多伙需求大,你見嘉湖山莊,慧景軒全部都有shuttle bus,不過第一期入伙初期一段時間未咁快有
嘉湖山莊1-3期,慧景軒無shuttle bus
美湖居望米埔景嗰啲兩房單位,業主開價$580萬冇議價空間

嗰度本身應該係基圍

留番畀小動物過冬咪好 拎嚟起樓做乜
研究過floor plan
唔知係咪高度限制關係
搞到成個盤糟蹋晒
三成單位向返對面公屋無可厚非 (始終會有)
但係一半單位根本係樓望樓
幾幢別墅+house 擺最前,視角根本享受唔到靚景
(我寧願坐上層巴士好過坐benz)
同分層單位攬炒
得一成單位(20-23座第七至十層)算係有靚景

呢個新盤如果起少兩座,就可以大大減少樓望樓單位比例,起返去15層高根本冇所謂,地積比大致不變(一條路之隔就係40層既天晴+慧景軒),而家同周圍高低桿得太怪,咁樣起碼有四成單位睇到靚景

呢個盤除左報天晴村之仇,擋返幾個低層公屋之外,真係浪費晒塊靚地!
慧景軒行一分鐘就係輕站
呢個盤要行7-8分鐘
規劃下為了保護濕地公園,最高只可以起地面開始計10層樓。
所以如果為了濕地深圳海景,應該買美湖居2房/慧景軒,而且要高層。WSP兩房係永遠無機會有濕地view。
跳北風 成陣豬屎味
天晴+慧景只係一路之隔就40層
個高度階梯實在好怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞