鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、熊本、宮崎)討論區(5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
日本天氣app係
weathernews同tenki.jp
已J
我覺得唔夠 如果你唔係點影相 純粹行下影兩張 都可能得掛 因為你落車重要行一段路上去神社同埋入去個公園 來回都係時間
神話之里一個鐘應該幾趕,所以我預1.5-2個鐘。霧島神宮一來一回純計步程應該半個鐘左右,睇下周圍影相會用幾多時間,45分鐘趕少少都應該夠,預一個鐘就應該可以慢慢行
https://www.jrkyushu.co.jp/railway/station/1191546_1601.html
5小,4中,1特大
話說台灣巴記唔記得上次班廢老拎埋行李上神話之里,去到纜車站先放locker,都幾痴線
一日真係冇乜可能,你話平日07:24開始由熊本搭車都有可能,星期六日真係冇乜可能。你不如分兩日,一日只係去高千穗牧場,一日神宮+神話之里
提下大家如果去日南sun messe唔好星期三去 因為休館
唔好好似我咁on9
不過我自駕方便 就轉左去飫肥地下城

上年年頭果時影
唔知而家有無變到
你想買咩類型手信
食品定精品
鹿兒島購物真係唔太吸引
Aeon超市好好行
我都係臨尾先去機場國內線2樓買,幾好行
蕃薯嘢,黑豚味噌醬,日向夏柚子醋,櫻島火山灰精品...
最有代表性嘅都有晒
中央站都有 不過又真係好似國內線都唔少

國際線入面果間就細都爆
不過都買到支酒既
近 係隔離
鹿兒島少購物引誘先好呀 慳唔少
對你定你女友先
女仔無野買會嬲喎
比人就是旦買d得意野
去aeon 頂樓間100yen店watt買
而家我都好少買手信返香港,一來而家個個都成日去旅行唔係咁稀罕,二來好多嘢香港都買到,真係唔覺有乜特別要專登買返嚟,要搵一樣真係嗰度先獨有既越嚟越難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞