鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、熊本、宮崎)討論區(5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
你唔使等到Day 6先去博多,可以Day 5玩完後嗰晚直接去博多瞓,咁就只需要補返熊本-博多之間既車費
佢Day 1、2都唔會用JR,佢係煩惱緊Day 3-6點用JR pass
想問下壽奄/吾愛人
可唔可以4條友淨係嗌2~3個set咁share?
同屋企人去 但佢地唔食得多
我都係附近coffee shop咬個包飲杯啡就算,發覺鹿兒島中央係冇三大牛丼食,要出去天文館果邊先有
所以如果你Day 5晚去福岡就冇問題了
自駕左幾日 今日最後一日玩櫻島+市區無自駕 諗住交通都方便又有pass用
最後好後悔自駕真係方便好鬼多
自駕真係好方便
九州景點咁散,自駕係best choice
我自己會將幾多點搭乜車列晒表,俾自己跟住個flow嚟玩
壽庵好食嗎?我獨遊一條友唔敢入去食
我昨晚就走左去中央站西口有間驛亭打邊爐,雖然連稅18xx yen 幾平,但豬肉好肥
島兒島食飯,邊間係一家定要訂枱?唔該
依家個邊凍唔凍?
新手報到,第一次去D遠少少既地方
小弟黎緊去6日熊本
諗緊3日福岡, 3日熊本
day 0 落機,去福岡即訓訓
day 1 福岡未諗
day 2 福岡諗
day 3 番落熊本,可能去商店街,睇下熊本城土堆
day 4 去天草睇海豚
day 5 去買KKDAY果D閒日去高千穗既巴士
day 6 就夜機番香港
求指教

上網睇發覺熊本市內好似無咩特別
唔知有無咩隱世地方咁多位巴打有推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞