鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、熊本、宮崎)討論區(5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
佢個巴士時間表out date晒,睇返我#15個post去官網睇最update時間表啦
日本巴士未必可以好似JR咁準時,隨時可以遲5分鐘以上,你巴士去山川站轉JR只得3分鐘時間其實非常危險,俾我寧願喺德光小前落車再行過去西大山會安全啲

唐船峽除咗兩間食流水麵既餐廳外好似乜都冇⋯
同埋你07:42由鹿兒島出發咁特別,竟然唔係住鹿兒島中央站而係住鹿兒島站?
呢啲細站時刻表冇寫架,你用乘換案內就會搵到
22分鐘左右,你睇返19頁我有講過由西大山行返去德光小前
咁你個時間錯了,鹿兒島中央出發時間係07:51
Google Map寫37分鐘⋯
I'll be going on holiday in Fukuoka on christmas day and am counting down the hours until I fly over there with Hong Kong airline. My brother vacationed in tokyo during the Easter holiday which satisfied his expectation.
其實我都未去過,不過見好多人都話1個鐘唔夠,起碼預1.5小時
上面冇耐前先有人Post過行程出嚟,你可以參考一下
回程話明係JR,JR pass點會唔包?
時刻表係唔會show晒所有站,佢寫去鵜戶神宮既即係會經Sun Messe日南。同埋你唔好睇呢個表,呢個表會多咗幾條唔經鵜戶神宮既分岔線,如果你純粹睇宮崎去青島既巴士係可睇晒,但就會睇埋去唔到鵜戶神宮既巴士咁可能會混亂。你揀「日南地區->行先:宮崎線.郊外線.コミュニティバス」,呢個表只會Show去到鵜戶神宮既巴士,亦顯示埋Sun Messe既到站時間
霧島神宮站本身個外型都有啲特色,環境又靚啲可以影吓相打吓卡,又有足湯,反而國分站附近乜都冇喎。想行吓街買吓嘢兩個站都一樣有COOP呢間超市。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞