鹿兒島遊記及南九州(鹿兒島、熊本、宮崎)討論區(5)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
好似幾正特攻平和會館都啱我胃口

咁即係如果買兩日卷,day 1就鹿兒島中央去知覽幾個景點,然後再搭去指宿,住一晚,day2就好似平時玩指宿咁玩,搭返1100yen任坐嗰種

但我好似搵唔到鹿兒島中央去知覽嘅時間表

thx

知覧去指宿同埋指宿週邊應該就係呢個,總之2200 Yen兩日券就包曬?咁都幾抵喎
https://www.ibusuki.or.jp/access/city/plan/
點做被主架
睇下你樓下個post呀
罰你盡快update 所有JR,巴士等所有交通資料
同埋所有好玩好食好地方
你地個個都好似住緊嘅南九州咁,點夠你地玩
我都係去景點如知覧特攻特攻和平館既官網,裏面實有教交通方法,甚至有巴士時刻表既link,呢個方法邊度都啱用
去多幾次咪得囉
1230到機場
當1300過完關去到坐巴士
1小時出鹿兒島市區,約下午2點到市區

睇你要唔要放行李同食lunch

應該都夠時間去櫻島,不過比較急
鹿兒島有冇咩手信必買
見好多蒸氣屋既鋪頭
知覽茶?
日本酒

呢排可以買口罩
見到好多香港人掃口罩
面巴我支持你,唔洗特別update
你開post俾我地繼續圍爐已經夠做
吉之島大減價
日本口罩賣幾錢?

大減價狂買啊!衫鞋袋食品
知覽啱啱去完實測SUNQ都用得
自駕既話
應唔應該帶埋加架車撘船去櫻島?定放係碼頭再自己撘船去
我去過兩次都有揸埋架車上船,但我之後係經垂水走,所以淨係要比單程船費(架車嘅船費本身已包司機張船飛),唔知你嘅行程係點

我就建議揸埋架車去櫻島嘅,因為行程可以靈活好多,唔使就巴士班次
thx 牛兄分享,都唔平喎

題外話 誠哥Watson昨日網站都有返貨 $3x,有30個個別包裝),普通口罩香港之後應該會有返貨
agree
連車去櫻島,巴士無咁方便,無得想停就停 , 去展望台都要沖去影相,仲要成車人一齊迫
如果經櫻島另一邊走有冇景點?
如果唔吸引就都係來回上船算
上星期喺北九州返嚟(沖繩好似都計九州?)成個九州淨係得番熊本縣完未去過,如果下次再有機會,嚟個全九州遊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞